Antena 3 CNN Politică Decizie: Deputaţii vor dezbate în regim de urgenţă legea Educaţiei până în 26 mai

Decizie: Deputaţii vor dezbate în regim de urgenţă legea Educaţiei până în 26 mai

Decizie: Deputaţii vor dezbate în regim de urgenţă legea Educaţiei până în 26 mai
Sursa foto: Camera Deputaþilor
12 Apr 2010   •   16:39

Conducerea Camerei Deputaţilor a decis, luni, ca proiectul legii educaţiei naţionale elaborat şi aprobat de Guvern să fie înscris cu prioritate pe ordinea de zi. Termenul limită de dezbatere şi adoptare în Cameră a fost fixat pentru data de 26 mai, a anunţat secretarul Camerei, democrat-liberalul Dumitru Pardău.
În acest sens proiectul legii educaţiei va fi remis în regim de urgenţă comisiilor de specialitate, dar termenele de dezbatere vor fi cele normale pentru un act normativ.
"Conform Regulamentului, odată cu proiectul de lege al educaţiei vor fi dezbătute şi celelalte iniţiative legislative de modificare a legii învăţământului, depuse de parlamentari", a explicat Pardău.
Termenul de depunere al amendamentelor la comisiile de specialitate la proiectul de lege al educaţiei este 19 aprilie, iar comisia de învăţământ va trebui să depună raportul la data de 26 aprilie, urmând ca plenul să se pronunţe până la 25 mai.
Proiectul legii educaţiei a fost depus, luni, la Camera Deputaţilor de către Guvern, care a solicitat dezbaterea acestuia în procedură de urgenţă. Camera Deputaţilor este prima sesizată cu acest proiect de lege, Senatul fiind for decizional.
Principalele modificări propuse prin proiectul de lege vizează introducerea obligativităţii învăţământului până la vârsta de 16 ani şi a claselor pregătitoare, dar şi introducerea clasei a IX-a în învăţământul gimnazial.

×
Subiecte în articol: lege dezbatere plen adoptare
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close