Antena 3 CNN Politică Declaraţia premierului care vizează autorităţile din toată ţara. "De luni toată lumea...."

Declaraţia premierului care vizează autorităţile din toată ţara. "De luni toată lumea...."

Declaraţia premierului care vizează autorităţile din toată ţara. "De luni toată lumea...."
Sursa foto: Foto: Mediafax
de O.P.    |    03 Aug 2012   •   13:17

Premierul Victor Ponta a cerut autorităţilor locale să înceapă procesul de actualizare a listelor electorale, astfel încât Guvernul să poată transmite Curţii Constituţionale datele solicitate, dar şi să transmită un mesaj de stabilitate în această perioadă.

El a mai solicitat autorităţilor locale, într-o videoconferinţă vineri, să se asigure că toate persoanele implicate vor reveni din concediu începând cu săptămâna viitoare, precum şi să explice opiniei publice "ce s-a întâmplat şi ce se întâmplă cu adevărat", arătând că există multă confuzie şi dezinformare.

Premierul a precizat că Institutul Naţional de Statistică nu poate încheia până la 31 august procesul de centralizare a datelor adunate la recensământul populaţiei, astfel că autorităţile locale trebuie să verifice informaţiile privind evidenţa populaţiei.

Guvernul se va reuni, marţi, în şedinţă pentru a adopta deciziile necesare stabilirii numărului real al cetăţenilor cu drept de vot din fiecare unitate administrativ-teritorială.

Curtea Constituţională a amânat până în 12 septembrie decizia privind referendumul, menţionând că a primit date "contradictorii" privind listele electorale permanente şi că a cerut Guvernului ca până la 31 august să să transmită listele în baza cărora s-a organizat referendumul. În aceste condiţii, Crin Antonescu rămâne preşedinte interimar până la acea dată.

Decizia a fost luată joi, după ce miercuri seara a solicitat informaţii de la Ministerul Administraţiei şi Internelor şi de la Institutul Naţional de Statistică. Senatorul PSD Dan Şova a declarat, joi, că premierul Victor Ponta "va ordona" efectuarea a 18 ore de muncă pe zi pentru finalizarea reactualizării listelor electorale permanente până în data de 12 septembrie. El a precizat că toate listele trebuie modificate şi puse în acord cu numărul real al populaţiei.




×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close