Antena 3 CNN Politică Declaraţia preşedintelui care i-a lovit pe unguri unde îi doare mai tare. "NU voi accepta niciodată asta"

Declaraţia preşedintelui care i-a lovit pe unguri unde îi doare mai tare. "NU voi accepta niciodată asta"

Declaraţia preşedintelui care i-a lovit pe unguri unde îi doare mai tare. "NU voi accepta niciodată asta"
de O.P.    |    29 Aug 2013   •   06:00

România nu va accepta niciodată ca un alt stat să se amestece în politica internă a României, a declarat Traian Băsescu, în timpul vizitei din Slovacia.Totodată, Băsescu i-a felicitat pe oficialii slovaci pentru politica fermă şi corectă de care au dat dovadă în cazul grupurilor minoritare din ţara noastră.

Într-o declaraţie comună de presă cu omologul slovac, Ivan Gašparovič, preşedintele Băsescu a avertizat că orice încercare de amestec în problemele interne ale ţării va fi sancţionată.

Cât priveşte minoritatea slovacă din România, Traian Băsescu a ţinut să precizeze că aceasta este bine integrată şi formată din "oameni harnici".

Traian Băsescu a declarat că România şi Slovacia şi-au adaptat legislaţia şi au garantat standarde europene pentru minorităţi, care au dreptul sa isi pastreze cultura, limba, au dreptul sa invete in limba materna si au obligatia să fie loiali statului român.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close