Antena 3 CNN Politică Decontări subţiri pentru deplasările senatorilor în diaspora

Decontări subţiri pentru deplasările senatorilor în diaspora

Decontări subţiri pentru deplasările senatorilor în diaspora
Sursa foto: Senat
24 Feb 2009   •   14:04

Senatorii români care reprezintă diaspora în legislativ nu vor beneficia decât de decontarea unei singure călătorii pe lună dacă este vorba de Europa, Orient apropiat şi Africa de nord, iar pentru deplasările în America, Oceania, Australia şi Asia, de câte una pe sesiune.
Biroul Permanent al Senatului a decis marţi să strângă cureaua şi în cazul decontării deplasărilor pe care cei 4 senatori reprezentând diaspora le vor face în comunităţile româneşti din străinătate.
"S-a stabilit că se vor deconta cheltuielile pentru deplasări. A fost împărţit colegiul respectiv în două zone în raport cu distanţa ce le desparte de România. Pentru zona Europa, Orient apropiat şi Africa de nord, o deplasare pe lună la sfârşitul de săptămână şi pentru America, Oceania, Australia, Asia câte o deplasare în fiecare sesiune legislativă. S-a mai aprobat ca, de asemenea, în vacanţa parlamentară de iarnă, o deplasare în cadrul zilelor aprobate de Biroul Permanent pentru colegiul electoral şi o deplasare în vacanţa parlamentară de vară", a declarat chestorul Biroului Permanent al Senatului, Ioan Chelaru.
Chelaru a explicat că, în condiţiile bugetului de criză al Senatului, aceste decontări sunt "maximul pe care şi-l poate permite Senatul în acest moment".
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: senatori diaspora
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close