Antena 3 CNN Politică 100 de minute: Degringoladă în coaliție, după raportul lui Toader. Sondajul bombă după protestele din România

100 de minute: Degringoladă în coaliție, după raportul lui Toader. Sondajul bombă după protestele din România

100 de minute: Degringoladă în coaliție, după raportul lui Toader. Sondajul bombă după protestele din România
Sursa foto: Foto: Antena3.ro
31 Mar 2017   •   17:20

Andreea Sava a prezentat, la 100 de minute, de la Antena 3, cifrele unui sondaj de opinie care ar putea explica motivul pentru care coaliția de guvernare s-a temut să adopte o poziție fermă în cazul raportului de evaluare al ministrului Justiției.

Un sondaj IRES arată că peste 30 la sută dintre români cred acum că protestele din fabruarie au fost rezultatul unei mobilizări spontane. De asemenea, 16 la sută l-au văzut pe Klaus Iohannis în spatele mișcărilor de stradă, iar numai 5 la sută forțele din afara țării.

Surprinzător este faptul că sondajul arată cifre încurajatoare pentru PSD și pentru Guvernul Grindeanu.

Potrivit sondajului IRES, mai mult de jumătate dintre respondenți (53 la sută) sunt de părere că este un lucru bun că Guvernul Grindeanu nu a demisionat, cei mai mulți  dintre intervievați având vârsta de peste 65 de ani și cei cu educație scăzută. 35 la sută cred că a fost un lucru rău că Executivul a rămas în funcție, dintre aceștia, peste 43 la sută fiind tineri între 18 și 35  de ani, dintre aceștia, 41 la sută  având studii superioare. 

Totodată, 58 la sută dintre respondenți cred că, în general, protestele de stradă nu au generat schimbări majore în țară, față de 41 la sută care cred contrariul.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close