Antena 3 CNN Politică Delegaţia FMI s-a întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu

Delegaţia FMI s-a întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu

Delegaţia FMI s-a întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu
Sursa foto: Foto: INTACT Images
30 Oct 2011   •   13:39
Delegaţia FMI a fost primită de preşedintele Traian Băsescu, la ora 17:00, la Palatul Cotroceni. Delegaţia se află în România pentru a treia vizită de evaluare în acordul stand-by.

Cele mai importante teme de discuţie cu autorităţile române vizează
construcţia bugetului pe anul viitor şi reforma companiilor de stat.

Traian Băsescu le-a spus delegaţilor FMI că prudenţa este cheia succesului. Potrivit lui Jeffrey Franks, previziunile date de guvern, dacă se adeveresc, sunt bune, iar inflaţia a început să scadă.

La începutul întâlnirii de la Cotroceni, Traian Băsescu a menţionat că doreşte să discute cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, Băncii Mondiale şi Comisiei Europene despre cifrele de care partea română şi instituţiile europene dispun, legat de evoluţia economică, conform Mediafax.

Franks a declarat că
este important ca partea română să îşi continue drumul şi să arate determinarea dovedită până în prezent în legătură cu măsurile adoptate în contextul crizei.

Traian Băsescu a spus că indicatorii economici de la sfârşitul săptămânii trecute arată o creştere în domeniul construcţiilor, paralel cu o diminuare a inflaţiei. „Am văzut cifrele din construcţii, încep să se îmbunătăţească. Este sentimentul diminuării inflaţiei, iar populaţia începe să fie interesată să cumpere servicii şi bunuri, ceea ce este un semnal bun”, a spus Băsescu.

Franks a confirmat că aceasta este cea mai bună veste de la ultimia vizită în România.

Oficialul a adăugat că, pentru 2011, reprezentanţii delegaţiei au o viziune similară cu Guvernul. „Am discutat cifrele cu BNR şi Ministerul Finanţelor şi, cum spuneaţi, indicaţiile pentru al treilea trimestru sunt relativ bune”, a declarat Franks.
 


×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close