Antena 3 CNN Politică Delimitare în coaliţia de guvernare: Dragnea nu vrea demisia lui Kovesi, cum a cerut Tăriceanu. Savaliuc: Liviu Dragnea se teme

Delimitare în coaliţia de guvernare: Dragnea nu vrea demisia lui Kovesi, cum a cerut Tăriceanu. Savaliuc: Liviu Dragnea se teme

Delimitare în coaliţia de guvernare: Dragnea nu vrea demisia lui Kovesi, cum a cerut Tăriceanu. Savaliuc: Liviu Dragnea se teme
de M.Z.    |    28 Feb 2017   •   19:12

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a spus, marți, că nu împărtășește ideea lui Călin Popescu Tăriceanu, potrivit căruia șefa DNA Laura Codruța Kovesi ar trebui demisă, după decizia de luni a CCR.

”Pentru așa ceva nu pot să cer eu demisia nimănui. Nu pentru așa ceva aș cere demisia”, a spus șeful PSD, Liviu Dragnea, atunci când a fost întrebat de presă dacă este de acord cu propunerea partenerului de guvernare, Călin Popescu Tăriceanu.

Totodată, Dragnea a mai spus că PSD nu va cere revocarea niciunuia dintre cei trei procurori generali șefi. 

La rândul său, copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că decizia de luni a Curţii Constituţionale trebuia urmată de demisia şefei DNA, care ”a acţionat în logica instituţiilor opresive din statul comunist” și arată, într-o postare pe Facebook, că schimbarea trebuie să înceapă cu o curăţire a acestor ”instituţii nedemocratice”.

Răzvan Savaliuc: Liviu Dragnea se teme

Jurnalistul Răzvan Savaliuc a apreciat, după declarațiile celor doi politicieni, că șeful PSD s-ar teme de ceva.

”E clar că se teme de ceva (...). Dacă ești un lider de partid responsabil și nu vrei să iei atitudine”, a comentat Răzvan Savaliuc, marți, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.

Mihai Fifor, șef din PSD, a negat afirmațiile lui Savaliuc.

”Să încetăm cu chestiunea asta. Nu văd motivele pentru care președintele partidului nostru s-ar teme de ceva”, a susținut Mihai Fifor, președintele Consiliului Național al PSD, marți, la aceeasși emisiune.

Curtea Constituţională a admis, luni, că a existat un conflict juridic de natură constituţională între Ministerul Public şi Guvern pe tema anchetei privind OUG 13. Sesizarea în acest sens a fost făcută de către preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, este al treilea ministru din Guvernul Grindeanu care este audiat în Dosarul celebrei OUG 13, după Grațiela Gavrilescu și Carmen Dan.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close