Antena 3 CNN Politică Demisia ministrului Berceanu, solicitată în moţiunea PSD care intră în discuţia Senatului

Demisia ministrului Berceanu, solicitată în moţiunea PSD care intră în discuţia Senatului

Demisia ministrului Berceanu, solicitată în moţiunea PSD care intră în discuţia Senatului
Sursa foto: Radu Berceanu
12 Apr 2010   •   13:14

Senatul va dezbate luni după- amiază moţiunea simplă social-democrată, intitulată "Transporturile din România, trase pe dreapta de guvernarea cu aceeaşi orientare", prin care parlamentarii reclamă jaful din domeniu, comis sub oblăduirea ministrului Radu Berceanu, ?bolovanul care îneacă flota ministerială", "pacostea României", "capo di tutti capi". Liderul PSD, Victor Ponta a arătat că colegii săi cer demisia minsitrului afşlat la un al treilea mandat de acest fel. Aceştia îl acuză pe Berceanu că alocă banii preferenţial pentru contracte în care sunt implicate persoane agreate. Demersul social-democraţilor va împărtăşi, cel mai probabil, aceeaşi soarta cu iniţiativa similară a liberalilor pe educaţie. Opoziţia deţine doar 65 de voturi din totalul de 69 necesare pentru a trece moţiunea prin plenul Senatului.

Ponta a subliniat că, indiferent de votul senatorilor asupra moţiunii simple iniţiate de PSD, social-democraţii vor insista asupra modului în care se cheltuiesc banii în transporturi şi "ajung în buzunarele firmelor prietene".
"Suntem ţara milioanelor de gropi şi a miliardelor de euro cheltuite pe proiecte care nu există în realitate. (...) Chiar dacă maşinăria de vot a PDL, UDMR şi independenţi va funcţiona din nou, la modul iresponsabil care a funcţionat atunci când au refuzat să accepte situaţia gravă din sănătate şi educaţie, este important ca opoziţia să pună degetul pe rana de la Transporturi. (...) În mod sigur vom cere demisia ministrului Radu Berceanu", a afirmat el.

Ponta a mai apreciat că toate cele trei mandate de ministru al Transporturilor ale lui Berceanu au fost "unul mai rău ca altul" şi "mai tulburate de cazuri de corupţie".

Social-democraţii nu pot însă conta astăzi, în plenul Senatului, decât pe sprijinul liberalilor. Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a declarat, după şedinţa BPC, că senatorii liberali vor susţine moţiunea simplă a PSD pe Transporturi şi vor vota în favoarea acesteia.

"Fără îndoială că parlamentarii noştri vor susţine această moţiune şi vor vota în favoarea ei. Chestiunea infrastructurii e ceva de care ne lovim cu toţii, toţi cetăţenii, nu numai iniţiatorii moţiunii", a precizat Mihai Voicu, care a calificat, la rândul său, situaţia în transporturi ca "dezastruoasă".

În textul moţiunii simple a PSD se susţine că sectorul transporturilor nu numai că nu este condus, "ci este de-a dreptul jefuit". "Actualul ministru este pacostea României şi avem curajul să îl catalogăm ca pe un sabotor al economiei naţionale. Sperăm ca într-o bună zi să fie aduse la lumină şi sancţionate de organele abilitate toate matrapazlâcurile făcute de subordonaţii domnului încă ministru Radu Berceanu, care sunt puşi să îndeplinească misiunile murdare pentru ca acest ministru să rămână cu mâinile curate. Desigur, aceste lucruri vor mai fi încă posibile doar pe perioada de timp în care colegii PDL-işti îl vor mai suporta şi până când primul-ministru Emil Boc va conştientiza că bolovanul de moară, Radu Berceanu, îi îneacă flota ministerială", se mai arată în moţiunea PSD.
Antena3.ro

×
Parteneri
x close