Antena 3 Politică Demisie din vârful PNL. Şeful liberalilor din Cluj, Horea Uioreanu, a renunţat la funcţiile din partid

Demisie din vârful PNL. Şeful liberalilor din Cluj, Horea Uioreanu, a renunţat la funcţiile din partid

de M.Z.    |    08 Feb 2013   •   14:01
Demisie din vârful PNL. Şeful liberalilor din Cluj, Horea Uioreanu, a renunţat la funcţiile din partid
Sursa foto: Foto: uioreanu.ro

Preşedintele PNL Cluj-Napoca, Horea Uioreanu, şi, totodată, şeful Consiliului Judeţean Cluj, a demisionat vineri de la şefia formaţiunii politice pe care a conduce.

Uioreanu spune că a trimis o scrisoare conducerii centrale a PNL în care îşi exprimă nemulţumirea legată de modul în care funcţionează lucrurile în filiala clujeană.

De asemenea, Uioreanu afirmă că în ultima perioadă, în cadrul organizaţiei au avut loc evenimente care au un efect negativ asupra activităţii partidului.

Horea Uioreanu reaminteşte în demisia transmisă liderilor centrali ai PNL că nici până acum nu a fost făcută o analiză a alegerilor locale din iunie 2012.

De asemenea, el îi acuză pe ceilalţi şefi locali ai PNL că dau dovadă de dezinteres total faţă de problemele şi activitatea cotidiană a organizaţiei judeţene.


Printre nemulţumiri, Uioreanu enumeră:

- nerespectarea deciziilor Delegaţiei Permanente Teritoriale a PNL Cluj

- neconvocarea Biroului Permanent Teritorial al PNL Cluj în şedinţe săptămânale, aşa cum prevede Statutul

- manifestarea unui dezinteres total faţă de problemele şi activitatea cotidiană a oranizaţiei judeţene

- neinvitarea sa, în mod constant, la şedinţele acestui organism, deşi este vicepreşedinte al BPT

- neconsultarea BPT al PNL Cluj cu privire la anumite numiri în funcţii a unor persoane susţinute de PNL şi promovarea unor persoane din afara organizaţiei şi lipsite de susţinere politică

- adoptarea de către un grup de persoane a unui mod de conducere discreţionar şi netransparent

- folosirea în mod constant a unor tehnici de dezinformare şi învrăjbire a membrilor

- o dezinformarea constantă a Biroului Permanent Central al PNL cu privire la situaţia reală din cadrul filialei PNL Cluj

- ignorarea Preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj cu privire la luarea unor decizii importante pentru organizaţie, deşi câştigarea acestei funcţii a fost considerată chiar de conducerea centrală o perfomanţă deosebită, pentru care a muncit întreaga organizaţie judeţeană, justifică Uioreanu.

"Sunt pentru prima dată în ultimii 23 de ani în afara structurilor de conducere judeţene. Trăiesc speranţa unei reorganizări pe criterii statutare pentru membri şi în favoarea lor, a celor care cred în idealurile liberale şi în unitatea USL. Precizez faptul că această demisie motivată a fost transmisă şi structurilor centrale de conducere ale partidului", se arată în comunicatul transmis de Horea Uioreanu.

Pe 14 decembrie 2012, Horea Uioreanu a fost ales preşedinte interimar al PNL Cluj-Napoca, fiind desemnat să se ocupe de organizarea alegerilor la filiala municipală, care vor avea loc în luna martie. El a mai deţinut funcţia de preşedinte al PNL Cluj-Napoca şi în perioada 2000-2005.

Horea Uioreanu este şi vicepreşedinte al organizaţiei judeţene Cluj a PNL.

Uioreanu este membru PNL din 1990, iar în perioada 2004 - 2012 a fost deputat de Cluj.


×
Subiecte în articol: PNL demisie PNL Horea Uioreanu

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close