Antena 3 CNN Politică Își va da sau nu demisia Nicolae Ciucă: "Până luni voi lua o decizie"

Își va da sau nu demisia Nicolae Ciucă: "Până luni voi lua o decizie"

Nicolae Ciucă a declarat că și-a luat timp până luni pentru a se gândi dacă își va da sau nu demisia din funcția de premier.

Își va da sau nu demisia Nicolae Ciucă: "Până luni voi lua o decizie"
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Axinia    |    24 Mai 2023   •   12:43

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că vineri își depune mandatul și că până luni va decide dacă rămâne în Executiv după rotativa guvernamentală sau va prelua funcția de președinte al Senatului.

"Așa cum am menționat de fiecare dată, vineri este ziua în care, conform calendarului, îmi voi depune mandatul. Până luni voi lua o decizie", spune Nicolae Ciucă, întrebat dacă vineri demisionează din funcția de premier.

Chestionat dacă pentru rotativa guvernamentală va fi respectat protocolul sau vor fi făcute noi negocieri, el afirmă: ”Există în momentul de față discuții, negocieri și există fie varianta protocolului, fie negocieri și reasumare de ministere.

În cazul în care se va renegocia protocolul, atunci PSD va extrage primul minister. 

Citește și: Nicolae Ciucă, la aniversarea a 148 de ani de existență a PNL: ”Liberalii nu s-au speriat niciodată de greutăți”

"Este normal să existe o ierarhizare în funcție de ponderea în parlament și în coaliție. (...) Decizia e luată ca viitorul guvern să aibă 18 ministere", încheie Ciucă, citat de Mediafax. 

×
Subiecte în articol: demisie Nicolae Ciucă
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close