Antena 3 CNN Politică Demisii în masă din USR. Patru deputaţi pleacă la partidul lui Dacian Cioloş

Demisii în masă din USR. Patru deputaţi pleacă la partidul lui Dacian Cioloş

Sunt plecări pe bandă rulantă la USR. Patru deputați au demisionat în urmă cu foarte puțin timp pentru a se alătura partidului înființat de Dacian Cioloș, intitulat REPER.

Demisii în masă din USR. Patru deputaţi pleacă la partidul lui Dacian Cioloş
Sursa foto: Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Silvia Preda    |    27 Iun 2022   •   17:01

În fiecare săptămână alți parlamentari din USR își anunță demisiile. Patru deputaţi USR au anunţat astăzi în debutul ședinței de plen în Camera Deputaților că vor activa în grupul neafiliaților. Ei urmează să se alăture partidului nou înființat de fostul președinte USR, de Dacian Cioloș.

Astăzi și-au anunțat demisiile Oana Cambera, Tudor Benga, Daniel Toda și Paul Ichim. 

Puțin mai devreme a fost susținută și o conferință de presă de către Dragoș Pâslaru, în care și-a anunțat de asemenea demisia și Simina Tulbure. În total, 10 parlamentari a pierdut USR în ultimele săptămâni de la momentul în care Dacian Cioloș a anunțat înființarea acestui nou proiect politic, a arătat reporterul Mădălina Mihalache la Antena 3.

USR a pierdut 10 parlamentari dintr-un total de 80

50 de deputați și 30 de senatori aveau cei de la USR. Acum mai au doar 70 și le pun probleme cei din REPER celor de la USR prin aceste plecări, pentru că inclusiv pentru a ataca anumite proiecte de lege la Curtea Constituțională nu mai au numărul suficient de voturi.

Acum au nevoie de parlamentari de la Ludovic Orban, din Forța Dreptei, pentru a putea să mai atace legi adoptate de coaliția de guvernare la CCR. 

×
Subiecte în articol: demisii Dacian Cioloş
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close