Antena 3 CNN Politică Departamentul pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni ar putea trece în subordinea Guvernului

Departamentul pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni ar putea trece în subordinea Guvernului

Departamentul pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni ar putea trece în subordinea Guvernului
08 Ian 2009   •   16:26

Mai multe asociaţii româneşti din diaspora i-au solicitat preşedintelui Traian Băsescu să-şi onoreze promisiunea de a scoate Departamentul pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni (DRRP) din subordinea MAE şi de a-l readuce în custodia Guvernului sau sub aripa onorifică a Preşedinţiei. Potrivit unor surse din PD-L, numele consilierului prezidenţial este vehiculat atât la nivelul unui post de secretar de stat al MAE, cât şi pentru conducerea DRRP.
Într-o scrisoare dechisă adresată Cotroceniului, Consiliul Mondial Român, organizaţie care reuneşte mai multe asociaţii româneşti din afara frontierelor, cere lui Băsescu ?plecarea DRRP de la MAE? care ?ar contribui la o mai bună gospodarire a fondurilor acestui departament şi ar justifica temerea tot mai crescândă a diasporei că aceste fonduri pot fi folosite în scopuri politice?. CMR mai aminteşte că ?ultimii patru ani de apartenenţă a DRRP la MAE ne-a dovedit, odată în plus, ce înseamnă ca politicul să primeze în relaţiile diaspora-ţară?.
Departamentul în cauză a avut cele mai slabe rezultate în perioda în care a fost subordonat la MAE şi a fost condus de fostul secretar de stat Mihai Gheorghiu, un apropiat al fpstului premier Călin Popescu Tăriceanu.
În 2004 când DRRP a fost trecut în MAE, circa 40 de asociaţii şi organizaţii ale românilor de pretutindeni au protestat reclamând rămânerea acestei instituţii în subordinea Guvernului sau a Primului Ministru.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: diaspora guvern
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close