Antena 3 CNN Politică Deputat PD-L, sponsorizat în campanie de un presupus traficant de carne vie din SUA

Deputat PD-L, sponsorizat în campanie de un presupus traficant de carne vie din SUA

Deputat PD-L, sponsorizat în campanie de un presupus traficant de carne vie din SUA
Sursa foto: Mircea Lubanovici
16 Mar 2009   •   09:23

Un traficant de carne vie din Statele Unite, trimis în judecată în urmă cu câteva zile, are printre susţinători şi un parlamentar român. Potrivit ziariştilor de la Jurnalul Naţional, deputatul PD-L Mircea Lubanovici, ales în Colegiul America de Nord şi Australia, ar fi fost sponsorizat de cel acuzat în campania electorală.

La Curtea Federală din Sacramento a început, zilele acestea, procesul în care mai multe persoane sunt judecate pentru trafic de persoane.
Unul dintre acuzaţi este un american de origine română, membru al unei comunităţi neoprotestante şi preşedinte al unei organizaţii româneşti.

Potrivit ziarului Sacramento Bee, citat de Jurnalul Naţional, afacerea îşi are originea în România, în prima jumătate a anului 2002.
În acest caz au fost inculpaţi, alături de român, şi patru angajaţi ai unei firme de avocatură din Sacramento.

Avocaţii firmei prezentau instanţei dosarele în care românii susţineau că făceau parte din cultele neoprotestante şi că sunt victime ale persecuţiei religioase din România.

Româno-americanul inculpat pentru trafic de carne vie i-ar fi sponsorizat actualului deputat PD-L Mircea Lubanovici campania electorală din SUA.

De altfel, Lubanovici s-a deplasat, în 11 ianuarie, la Sacramento, la invitaţia acestuia, şi i-a mulţumit public pentru sprijinul acordat în alegeri.
Potrivit procurorilor americani, fiecare solicitant de azil pe motive religioase plătea câte 5.000 de dolari pentru fabricarea dosarului.

Firma de avocatură ar fi obţinut astfel 2,5 milioane de dolari, partea americanului de origine română fiind de aproape 700.000 de dolari.

Antena 3



×
Subiecte în articol: PD-L campanie electorala
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close