Deputat PNL, replică acidă pentru primarul din Târgu Mureș: „Ar trebui suspendat dreptul de a candida pentru naziști şi rasişti”

de A.M.P    |    14 Ian 2020   •   12:37
Deputat PNL, replică acidă pentru primarul din Târgu Mureș: „Ar trebui suspendat dreptul de a candida pentru naziști şi rasişti” Foto: Ovidiu Raețchi/Facebook

Liberalul Ovidiu Raețchi i-a dat o replică dură primarului Dorin Florea, din Târgu Mureș, care a propus ca cei care vor să aducă pe lume copii să fie anchetaţi serios înainte, pentru a se stabili dacă au un loc de muncă, locuinţe stabile şi banii necesari creşterii şi educării copiilor.

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi susține că ar trebui creat un mecanism de interzicere a dreptului de a mai candida în funcții publice pentru „politicienii naziști și rasiști”.

Citește și: Declaraţii revoltătoare făcute de primarul din Târgu Mureș.Pune condiții romilor care vor copii

”Declarațiile primarului din Târgu Mureș ne arată de ce trebuie să avem un mecanism eficient de suspendare a dreptului de a candida, cel puțin pentru un ciclu electoral, pentru politicienii rasiști și naziști. Primarul din Târgu Mureș este un astfel de politician, care consideră că este chemat să decidă care sunt persoanele care au "dreptul legal" să devină parinți. Nazism în cel mai pur sens al termenului.

Grav este că primarul își asumă cu seninătate această calitate, știind că nu se poate face aproape nimic împotriva unui hitlerist pe actuala practică juridică din România. Uitați-vă la mâna dreaptă a Gabrielei Firea, viceprimarul Aurelian Bădulescu, un antisemit entuziast, asumat ca atare de Firea. Primarul de la Târgu Mureș nu doar că își asumă, încântat de sine, calitatea de nazist ("mă doare în fund de cei care mă fac nazist"), dar, în mod evident, utilizează acest discurs în contextul campaniei electorale iminente. Un populist asumat și cinic.

Pentru astfel de oameni ar trebui să existe un mecanism funcțional de interzicere a dreptului de a candida până își adaptează discursul la valorile Uniunii Europene, nu la cele ale Germaniei naziste. Cred puternic în libertate, dar nu în libertatea de a fi un lider hitlerist”, a scris Ovidiu Raețchi, pe Facebook.

Parteneri
x close