Antena 3 Politică Fostul trezorier PSD, Mircea Drăghici, găsit de ANI cu avere nejustificată de peste 1,1 milioane lei

Fostul trezorier PSD, Mircea Drăghici, găsit de ANI cu avere nejustificată de peste 1,1 milioane lei

de M.Z.    |    29 Apr 2020   •   11:50
Fostul trezorier PSD, Mircea Drăghici, găsit de ANI cu avere nejustificată de peste 1,1 milioane lei
Sursa foto: Hepta

Agenția Națională de Integritate a găsit diferențe de 1,18 milioane de lei și aproape 16.000 de euro între averea dobândită și veniturile realizate de fostul trezorier PSD, deputatul Mircea Drăghici şi a sesizat DNA, ANAF.

Mai exact, ANI a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 1.184.547 lei și 15.600 euro între averea dobândită de Mircea Drăghici și veniturile realizate de deputat, în mandatul 2016–2020, se arată în comunicat al instituţiei, emis miercuri.

"Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Pitești, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate în perioada exercitării funcției de către Drăghici Mircea Gheorghe", arată ANI.

De asemenea, Agenția Națională de Integritate a dispus sesizarea Direcției Naționale Anticorupție cu privire la posibile indicii privind încălcarea legii, în ceea ce privește încasarea sumei în cuantum de 313.247,04 lei reprezentând venituri din chirii, de la societăți comerciale care, la rândul lor, realizau venituri în baza contractelor de prestări servicii de la o formațiune politică.

Tot în acest caz, ANI a mai sesizat şi ANAF cu privire la posibile indicii privind încălcarea legislației fiscale în ceea ce privește înregistrarea contractelor de închiriere aferente perioadei 2017–2018, în anul 2019, respectiv după demararea cercetărilor de către Agenția Națională de Integritate, în baza cărora a încasat suma de 313.247,04 lei.

Potrivit comunicatului, ANI a mai sesizat și Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor pentru indicii privind încălcarea legislației în materia spălării banilor, în ceea ce privește imobilele dobândite în anul 2018 de fiicele persoanei evaluate, cu suma totală de 100.000 lei, de la bunicii acestora, care anterior, în anul 2015, le dobândiseră de la persoana evaluată și de la soția acestuia, pentru suma de 59.800 euro.

Deputatul Mircea Drăghici a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, drepturile de care beneficiază (de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris), precum și despre existența diferențelor semnificative.

Drăghici a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close