Antena 3 CNN Politică Deputaţii au adoptat calendarul reexaminării Legii pensiilor: Votul final, pe 7 decembrie

Deputaţii au adoptat calendarul reexaminării Legii pensiilor: Votul final, pe 7 decembrie

Deputaţii au adoptat calendarul reexaminării Legii pensiilor: Votul final, pe 7 decembrie
Sursa foto: Foto: Intact Images
17 Noi 2010   •   12:25

Legea sistemului unitar de pensii publice ar trebui să intre în sesiunea de vot final a Camerei Deputaţilor în data de 7 decembrie, cu respectarea prevederilor Regulamentului acestui for legislativ. Biroul Permanent al Camerei a stabilit, miercuri, calendarul reexaminării acestei Legi, urmare a solicitării preşedintelui Traian Băsescu.

"La capitolul privind procedura de reexaminare, ca urmare a cererii preşedintelui României, apare reexaminarea Legii sistemului unitar de pensii publice. Biroul permanent a stabilit ca termen de depunere a raportului - 23 noiembrie, termen de depunere a amendamentelor - 29 noiembrie, termen de depunere a raportului înlocuitor - 2 decembrie 2010. Astfel, parcursul legii respectă Regulamentul Camerei şi cred că în şedinţa de vot final din 7 decembrie ar trebui să fie supusă la vot această lege", a declarat secretarul Camerei, Dumitru Pardău.

Crerea de reexaminare a Legii pensiilor, transmisă Parlamentului de către preşedintele Traian Băsescu, a fost respinsă de Senat, în urmă cu o săptămână. Şeful statului cerea stabilirea vârstei de pensionare la 63 de ani la femei, şi nu la 65 de ani. Camera Deputaţilor este forul decizional.

Le şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor de miercuri au participat doar s-a întrunit reprezentanţii PDL, UDMR şi ai independenţilor, după ce, marţi, s-a adoptat modificarea Regulamentului prin care s-a eliminat obligativitatea cvorumului.
   

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close