Antena 3 CNN Politică Deputaţii au respins extinderea urmăririi penale în cazul Ridzi

Deputaţii au respins extinderea urmăririi penale în cazul Ridzi

Deputaţii au respins extinderea urmăririi penale în cazul Ridzi
Sursa foto: Foto: Intact Images
14 Dec 2010   •   20:49

Deputaţii au respins, marţi, extinderea urmăririi penale şi efectuarea unei percheziţii informatice în cazul fostului ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi. Votul a fost unul secret, cu bile.

Cererea de extindere a cercetării penale a fost respinsă cu 109 voturi "împotrivă", 99 voturi "pentru" şi 14 abţineri, iar cea privind încuviinţarea percheziţiei informatice, cu 110 voturi "împotrivă", 109 voturi "pentru" şi trei abţineri. Anunţul a fost făcut de către liderul grupului UNPR din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolicea.

Reprezentanţii PSD, PNL şi PDL au pledat în plenul Camerei Deputaţilor pentru ca justiţia să-şi facă datoria în cazul fostului ministru. Aceştia au arătat că "nevinovăţia se probează în faţa instanţelor".

La rândul ei, Monica Iacob Ridzi a cerut plenului Camerei să ţină cont de votul Comisiei juridice, care a respins adoptarea cererilor DNA privind încuviinţarea percheziţiei informatice şi extinderea urmăririi penale.

În cazul solicitării privind percheziţionarea unui demnitar ar fi fost nevoie de votul majorităţii calificate, adică 168 de voturi "pentru".

Eugen Nicolicea anunţă rezultatul votului


Monica Iacob Ridzi nu a dorit să facă prea multe declaraţii pe marginea votului dat în Camera Deputaţilor.

"Consdier că a fost un vot just. Vă mulţumesc mult", a spus deputatul după anunţarea rezultatului.

Monica Iacob Ridzi, după votul din Camera Deputaţilor


Preşedintele Traian Băsescu a lansat, marţi, un apel la parlamentarii din arcul guvernamental şi în special din PDL de a da un vot "în favoarea justiţiei" în cele două cazuri aflate pe ordinea de zi a Parlamentului. Şeful statului a declarat şi săptămâna trecută, la TVR 1, că, dacă PDL nu revine cu fapte la ceea ce susţinea când era în opoziţie pe tema anticorupţiei, atunci îşi diminuează şansele de a mai fi un partid important pe eşichierul politic. Preşedintele a mai spus atunci că decizia din Comisia juridică a Camerei în cazul Ridzi este inadmisibilă din punctul de vedere al PDL, menţionând că speră ca plenul să fie "mai înţelept".

Monica Iacob-Ridzi este acuzată de abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată, uz de fals. Anchetatorii au calculat un prejudiciu de peste 100.000 de euro, ca urmare a achiziţionării de către Ministerul Tineretului şi sportului a unor produse electronice, printre care laptopuri, un frigider şi o scenă.






 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close