Antena 3 CNN Politică Deputaţii chiulangii vor scoate bani din buzunar pentru deplasări. Camera va deconta doar un singur transport

Deputaţii chiulangii vor scoate bani din buzunar pentru deplasări. Camera va deconta doar un singur transport

Deputaţii chiulangii vor scoate bani din buzunar pentru deplasări. Camera va deconta doar un singur transport
Sursa foto: Camera Deputaþilor
21 Mai 2010   •   12:27

Veşti proaste pentru deputaţii chiulangii. Conducerea acestei camere intenţionează să nu mai deconteze decât un singur transport săptămânal dus-întors din teritoriu spre capitală şi viceversa, cu avionul sau cu maşina. Măsura se vrea o soluţie pentru reducerea costurilor, dar şi pentru descurajarea absenteismului după ce în repetate rânduri membri ai Biroului Permanent al Camerei au semnalat faptul că o serie de parlamentari puteau fi văzuţi la aeroport pe picior de plecare spre casă încă de marţi. La penultima şedinţă a conducerii acestui for legislativ, membrii BP au mai ridicat dealtfel problema obiceiului unor parlamentari de a se plimba pe banii publici de mai multe ori cu avionul într-o săptămână, deşi programul de lucru al Camerei presupune venirea luni în capitală pentru lucrările legislative şi plecare în teritoriu abia joi sau vineri după finalizarea activităţii în comisiile parlamentare.
Liderul grupului deputaţilor PDL, Mircea Toader a realuta joi în şedinţa BP această problemaă cerând să fie decontat numai un singur transport dus?întors. În cazul parlamentarilor cu apetenţă pentru mai multe deplasări, aceştia ar trebui să suporte costurile de transport din buzunarul propriu, a propus Toader.
?O chestiune pe care am mai discutat-o între noi referitoare la transport. Transportul trebuie să fie o dată pe săptămână ? pleci de acasă, vii de acasă. Dacă pleci lunea, vii marţea, vii joia, te întorci de două ori, fiecare se duce pe pielea lui, inclusiv pentru noi care mergem cu maşina, că nu merg cu avionul sau cu trenul, nu? Şi atunci, mă duc, efectiv ai un singur transport de contabil? a propus parlamentarul PDL.
El a subliniat că măsura ar trebui aplicată atât pentru cei care optează pentru avion ca mijloc de transport , cât mai ales pentru cei care fac apel la maşina de serviciu sau proprie.
?La maşină, este clar, un singur drum îţi decontează, da? Aşa cum este la maşină, până la urmă, dacă vreţi să te duci de două ori cu avionul, nici o problemă, dar te duci din buzunar? a mai spus Toader.
El a cerut secretarului general al Camerei Gheorghe Barbu să caute sau să întocmească, dacă nu există, o evidenţă cu ce a însemnat dacă ar fi fost un singur transport pe săptămână, adică dus şi întors de două ori, cum trebuie să fie şi cât au făcut de mai multe ori şi vedem ce economie?.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: camera deputati transport masina avion
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close