Antena 3 CNN Politică Deputaţii PDL, îndemnaţi cum să voteze în cazul Ridzi printr-un SMS semnat T. Băsescu

Deputaţii PDL, îndemnaţi cum să voteze în cazul Ridzi printr-un SMS semnat T. Băsescu

Deputaţii PDL, îndemnaţi cum să voteze în cazul Ridzi printr-un SMS semnat T. Băsescu
Sursa foto: Foto: Intact Images
15 Dec 2010   •   19:00

Parlamentarii au salvat-o pe Monica Iacob-Ridzi de ancheta procurorilor. Deputaţii au respins cele două cereri ale DNA privind încuviinţarea unei percheziţii informatice şi extinderea urmăririi penale în cazul fostului ministru al Tineretului. Votul s-a dat după ce chiar preşedintele Băsescu a insistat public pentru ca dosarul Ridzi să ajungă în instanţă. Parlamentarii Puterii au primit şi un SMS semnat cu numele preşedintelui, prin care erau rugaţi să voteze "în favoarea justiţiei".

"În seara asta (n.r. - marţi) la 19.25 deputaţii PDL (probabil că şi de la UNPR, Minorităţi şi UDMR) au primit câte un sms din partea preşedintelui Traian Băsescu. Iată sfatul preşedintelui înaintea celor două voturi din Camera Deputaţilor", se arată pe site-ul pesurse.ro.



La votul secret a ieşit, însă, altceva: cererile DNA au fost respinse.

"Consider că a fost o hotărâre justă. Mulţumesc mult!", a fost reacţia Monicăi Iacob Ridzi.

Miercuri, Puterea nu recunoştea în ruptul capului să-i fi dat o mână de ajutor lui Ridzi. Parlamentarii PDL susţin că Opoziţia ar fi votat împotriva cererilor DNA.

Băsescu: Votul o aşează în categoria Năstase

Preşedintele Traian Băsescu a taxat miercuri salvarea la vot a fostului ministru. Şeful statului a declarat, la postul public de radio, că respingerea cererilor justiţiei în cazul Ridzi reprezintă o abordare care face foarte mult rău fostului ministru, pentru că o aşează în categoria Adrian Năstase, dar şi PDL, pentru că îl aşează în categoria PSD.

"A fost subiect de discuţie la întâlnirea din alianţă. Eu pot să înţeleg, pentru că nici eu nu sunt construit din piatră sau din oţel, sunt om şi eu ca oricare, opţiunea sentimentală a colegilor - Monica Ridzi după ce s-a aprobat, pentru că există aprobarea pentru urmărirea penală... Este un dosar în plină desfăşurare. S-a cerut o extindere pentru o inspecţie într-un calculator pe care l-ar fi folosit... Nu se pune problema că dosarul Ridzi ar fi blocat",  a spus Traian Băsescu.

Plenul Camerei a respins, marţi, cererea DNA de încuviinţare a percheziţiei informatice în cazul Ridzi, cu 110 voturi "împotrivă", 109 voturi "pentru" şi trei abţineri, precum şi cererea de extindere a cercetării penale, cu 109 voturi "împotrivă", 99 voturi "pentru" şi 14 abţineri.


 


×
Subiecte în articol: deputati pdl vot monica iacob ridzi SMS
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close