Antena 3 CNN Politică Deputaţii, sugative ale banilor ţării. Au contracte cu statul în valoare de 50 de MILIOANE de euro

Deputaţii, sugative ale banilor ţării. Au contracte cu statul în valoare de 50 de MILIOANE de euro

Deputaţii, sugative ale banilor ţării. Au contracte cu statul în valoare de 50 de MILIOANE de euro
de O.P.    |    24 Ian 2013   •   06:44
Deputaţii doboară record după record când vine vorba de contractele pe care le au cu diferite instituţii ale statului.Peste 20 de deputaţi sunt asociaţi în firme care au contracte cu statul, iar unii dintre ei au încercat să ascundă totul şi nu au scris nimic despre ele în declaraţiile de interese.

 Există parlamentari care au peste 500 de contracte prin care beneficiază de bani din bugetul public.

Mai mult de 20 dintre deputaţi au avut sau au contracte cu statul prin intermediul firmelor la care sunt acţionari sau asociaţi. Valoarea totală a contractelor depăşeşte 50 de milioane de euro.

 În fruntea listei se află deputatul PSD Eduard Stelian Martin. Acesta se află la al treilea mandat de deputat, perioadă în care, deşi nu a excelat la capitolul activitate parlamentară, a prosperat în afaceri ... cu statul. Deputatul este acţionar la firma Polaris M Holding, firmă care a câştigat 566 de contracte publice în perioada 2008-2012. 163 de contracte sunt încheiate pe o perioadă nedeterminată şi au o valoare totală de 270 de mii de lei pe LUNĂ.

De asemenea, SRL-ul Polaris M Holding beneficiază de un contract încheiat cu Primăria Năvodari în valoare de 26,5 milioane de lei. Declaraţia de interese a deputatului se întinde pe 30 de pagini, iar suma totală a contractelor publice depăşeşte 20 000 000 de euro.


Un alt parlamentar cu spirit antreprenorial este proaspătul deputat PDL, Sergiu Constantin Vizitiu. Acesta este acţionar majoritar la firma Huge Construct SRL, unde deţine 99% din acţiuni. Deşi are încheiate numeroase contracte cu statul, unele în derulare, declaraţia sa de interese este curată...ca lacrima.

În ultimii doi ani, firma la care Vizitiu este acţionar a câştigat 5 contracte cu administraţiile locale din zona Moldovei. Valoarea totală a contractelor încheiate cu statul este de aproape 8 milioane de euro.
Tot o declaraţie de interese intactă are şi deputatul Cătălin Marian Rădulescu. Fost director general al firmei Concordia Con Strade S.R.L., Rădulescu şi-a dat demisia din această funcţie la data de 19 decembrie, după ce a fost ales deputat. În ultimii doi ani, firma controlată de acesta a obţinut 5 contracte în valoare de 5 milioane de euro. Cel mai consistent contract este cel încheiat cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri, care depăşeşte 3,5 milioane de euro.

Ales pentru prima dată deputat în 2012, Victor Roman de la PSD a încheiat în perioada 2008-2012 contracte cu autorităţile publice locale în valoare de peste 5 milioane de euro. Cele două firme la care deputatul este acţionar, Roman Impex Prest şi Eco Rino SRL au obţinut 53 de contracte cu statul. În perioada menţionată, Roman era consilier judeţean.Proaspătul deputat, Ion Răducanu, nu a declarat niciun contract în declaraţia de interese, deşi unele sunt în derulare, lucru care îl obligă să le declare. Firma la care acesta este asociat a încheiat 11 contracte, în ultimii doi ani, în valoare totală de 250 000 de euro. Contractele sunt fie pentru achiziţionarea unor autovehicule, fie pentru servicii de mentenanţă, cu instituţii precum ROMSILVA, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri sau Inspectoratul de Poliţie Timiş. 

Printre deputaţii care nu şi-au daclarat contractele cu statul se mai numără Matei Călin Andrei, Marton Arpad sau Nicolae Florian.







×
Subiecte în articol: contracte cu statul
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close