Antena 3 CNN Politică Deputatul Boldea nu s-a prezentat încă la DNA şi DIICOT după ce a fost citat pentru audieri

Deputatul Boldea nu s-a prezentat încă la DNA şi DIICOT după ce a fost citat pentru audieri

Deputatul Boldea nu s-a prezentat încă la DNA şi DIICOT după ce a fost citat pentru audieri
Sursa foto: Foto: Antena 3
21 Mar 2012   •   09:50

Deputatul Mihail Boldea, cercetat pentru înşelăciune şi constituire a unui grup infracţional care ar fi produs un prejudiciu de peste un milion de euro, a fost citat să se prezinte la sediul DNA Galaţi, informează Mediafax. Boldea este aşteptat, miercuri dimineaţă, şi la DIICOT.

Boldea a primit, miercuri dimineaţă, în jurul orei 7.00, o citaţie din partea DNA, pentru a se prezenta la Serviciul teritorial Galaţi al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Documentul a fost lăsat în cutia poştală de la domiciliul acestuia de către două persoane care nu au dorit să ofere detalii.
   
Surse judiciare au confirmat însă că procurorii DNA îl aşteaptă, la rândul lor, pe Mihail Boldea pentru a-l audia.
   
Boldea a fost citat la audieri şi la DIICOT, unde este aşteptat în această dimineaţă. Deocamdată, deputatul nu s-a prezentat în faţa procurorilor.
   
Deputatul Mihail Boldea a primit, marţi după-amiază, la domiciliul său din Galaţi, o citaţie prin care este solicitat să se prezinte, miercuri dimineaţă, la audieri la sediul DIICOT Galaţi, actul fiind adus de către un poliţist care însă nu a vrut să spună dacă parlamentarul era sau nu în casă.
   
Camera Deputaţilor a aprobat, marţi, prin vot secret, cererea de percheziţie domiciliară, reţinere şi arestare a deputatului Mihail Boldea (fost PDL).
   
Cererea ministrului Justiţiei privind ridicarea imunităţii parlamentare a deputatul Mihail Boldea a fost votată, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, pentru adoptarea acesteia fiind necesare voturile a jumătate plus unul din numărul parlamentarilor prezenţi.
   
Decizia Camerei Deputaţilor privind ridicarea imunităţii parlamentare a lui Mihail Boldea trebuie publicată în Monitorul Oficial, după intrarea ei în vigoare urmând a fi aplicată de către procurorii DIICOT.
   
Astfel, procurorii DIICOT, după publicarea deciziei în Monitorul Oficial, urmează să îi facă percheziţie deputatului, apoi să-l reţină, ca în final să ceară judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie arestarea preventivă a politicianului.
   
Deputatul UNPR Boldea Mihail este acuzat de înşelăciune, fals şi uz de fals într-o afacere cu imobile şi terenuri. Parlamentarul, fost membru PDL, făcea parte dintr-un grup de infracţional organizat, compus din 22 de persoane, grup destructurat de procuroii DIICOT.


×
Subiecte în articol: mihail boldea deputat DNA inselaciune audieri
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close