Antena 3 CNN Politică Deputatul Ioan Adam (PSD), arestat în dosarul retrocedărilor ilegale, şi-a dat demisia din Parlament

Deputatul Ioan Adam (PSD), arestat în dosarul retrocedărilor ilegale, şi-a dat demisia din Parlament

Deputatul Ioan Adam (PSD), arestat în dosarul retrocedărilor ilegale, şi-a dat demisia din Parlament
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    23 Ian 2015   •   18:17

Ioan Adam şi-a dat demisia din Parlament, după ce a fost trimis în judecată în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri.

Adam este acuzat că face parte dintr-un grup infracţional organizat care ar fi prejudiciat statul cu 300 de milioane de euro, prin retrocedarea ilegală a zeci de mii de hectare de pădure.

În acelaşi dosar au fost trimişi în judecată Viorel Hrebenciuc, fiul acestuia - Andrei Hrebenciuc şi fostul ministru al Justiţiei Tudor Chiuariu.

Deputatul PSD Ioan Adam a fost arestat preventiv în 20 noiembrie, printr-o decizie luată de instanţa supremă, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri din Bacău, în care au fost arestaţi şi fostul deputat Viorel Hrebenciuc şi fiul acestuia.

Ioan Adam este urmărit penal de DNA pentru instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, constituire a unui grup infracţional organizat şi cumpărare de influenţă în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri. 

În acest dosar, au fost arestaţi preventiv, prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc, fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, şi Paltin Sturdza, beneficiarul celor peste 43.000 de hectare pădure care ar fi fost retrocedate ilegal.

Procurorii DNA susţin că în aprilie 2012, prin intermediul deputatului Ioan Adam, Paltin Gheorghe Sturdza le-a cerut judecătorilor Ordog Lorand Andras şi Gabriel Uţă, de la Tribunalul Covasna să pronunţe o hotărâre judecătorească în favorarea sa. Tribunalul Covasna a dispus punerea în posesia lui Paltin Sturdza a unei suprafeţe de 43.227 de hectare de pădure în Bacău, producând astfel Romsilva un prejudiciu de 303.888.615 de euro.

Deputatul PSD este căsătorit cu judecătoarea Roxana Adam şi au un fiu avocat. Roxana Adam este judecător la Tribunalul Braşov din anul 2006, fiind preşedinta Secţiei comerciale şi de contencios administrativ. Anterior, în perioada 1999-2006, Roxana Adam a fost judecător la Judecătoria Braşov.

Ioan Adam este membru PSD din anul 2000, iar din 2003 este vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a partidului.

Potrivit ultimei sale declaraţii de avere, din iunie 2014, deputatul Ioan Adam are nouă terenuri, în suprafaţă totală de peste 20 de hectare, patru case, în suprafaţă totală de peste 1.100 de metri pătraţi, cinci apartamente, un sediu de birou de 250 de metri pătraţi şi numeroase depozite bancare.

×
Subiecte în articol: retrocedari ilegale demisie
Parteneri
Operaţiuni dramatice de salvare în Turcia. Bilanţul victimelor
x close