Antena 3 CNN Politică Deputatul Ion Stan şi-a dat demisia din PSD. A ascultat sfatul lui Ponta

Deputatul Ion Stan şi-a dat demisia din PSD. A ascultat sfatul lui Ponta

Deputatul Ion Stan şi-a dat demisia din PSD. A ascultat sfatul lui Ponta
Sursa foto: Foto: Mediafax
de S.T.    |    21 Dec 2012   •   11:54

Plenul Camerei Deputaţilor a votat, vineri, 21 decembrie, raportul Comisiei juridice cu privire la cererea procurorilor privind încuviinţarea arestării preventive a deputatului social-democrat Ion Stan.

UPDATE 14:00- Deputatul Ion Stan şi-a dat demisia din Partidul Social Democrat, dar asta nu înseamnă că şi-a pierdut funcţia de deputat.

UPDATE 12:36-Premierul desemnat Victor Ponta a explicat poziţia sa în calitate de preşedinte al Partidului Social Democrat.

Potrivit lui Ponta, Ion Stan trebuie să plece din partid. În plus, premierul îi recomandă deputatului să-şi dea demisia din Parlament.

UPDATE 12:25- Deputatul Ion Stan nu poate fi arestat. Deputaţii s-au pronunţat pe solicitarea procurorilor de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PSD Ion Stan: 145 de voturi "pentru" şi 226 de voturi "împotrivă", respingând astfel ridicarea imunităţii.

UPDATE 11:51- SURSE: Deputatul Ion Stan rămâne cu imunitate parlamentară. Cererea procurorilor privind încuviinţarea arestării preventive a deputatului social-democrat a fost repinsă.

UPDATE 11:13- Premierul Victor Ponta a declarat, vineri dimineaţă, că merge la Camera Deputaţilor să voteze, ca deputat, pentru ridicarea imunităţii deputatului Ion Stan. El a făcut această precizare la finalul declaraţiilor de presă susţinute după discuţiile pe care le-a avut, vineri dimineaţă, cu preşedintele Senatului, Crin Antonescu, în biroul acestuia.

UPDATE 10:45- Deputatul Ion Stan a declarat, vineri, în plenul Camerei Deputaţilor, că el a fost "obiectul unei înscenări judiciare prin care s-a dorit execuţia sa politică".

UPDATE 9:30
- Deputaţii votează ridicarea imunităţii deputatului Ion Stan.

Surse: Deputaţii USL vor vota pentru ridicarea imunităţii.
   
Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis săptămâna trecută să dea raport favorabil solicitării procurorilor, Ion Stan fiind acuzat de DNA de trafic de influenţă.
   
Grupul parlamentar al PSD de la Camera Deputaţilor a decis la rândul său să susţină încuviinţarea cererii procurorilor de arestare preventivă a deputatului Ion Stan.
   
Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a înaintat ministrului Justiţiei solicitarea de a sesiza Parlamentul României - Camera Deputaţilor pentru a cere încuviinţarea arestării deputatului Ion Stan, în sarcina căruia au fost reţinute două infracţiuni de trafic de influenţă.
   
Deputatul PSD Ion Stan şi şoferul acestuia, Florin Sarca, au fost puşi sub acuzare de procurorii DNA pentru trafic de influenţă.

×
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close