Antena 3 CNN Politică Deputatul PDL de Iaşi, învinuit de DNA că a instigat la abuz în serviciu

Deputatul PDL de Iaşi, învinuit de DNA că a instigat la abuz în serviciu

Deputatul PDL de Iaşi, învinuit de DNA că a instigat la abuz în serviciu
Sursa foto: Foto: Agerpres
28 Sep 2012   •   16:45

Deputatul PDL de Iaşi Petru Movilă a fost audiat, vineri, de procurorii DNA pentru instigare la abuz în serviciu, fiind acuzat că ar fi intervenit la fostul şef al Poliţiei Rutiere Iaşi în favoarea unei cunoştinţe care ar fi comis o abatere în trafic, informează Mediafax.
   
Surse din rândul anchetatorilor susţin că deputatul Petru Movilă l-ar fi sunat, în 2009, pe fostul şef al Poliţiei Rutiere ieşene Mihai Pintilei, intervenind în favoarea unui cunoscut, pentru a nu rămâne fără permis de conducere.
   
Maşina condusă de către persoana respectivă ar fi fost surprinsă în trafic trecând pe culoarea roşie a semaforului.
   
"Clientul meu este cercetat pentru instigare la abuz în serviciu. I s-a adus la cunoştinţă învinuirea. Se fac doar verificări, asta nu înseamnă că este deja vinovat", a declarat Sandra Grădinaru, avocatul deputatului PDL Petru Movilă.
   
Deputatul democrat-liberal a stat în sediul DNA timp de câteva zeci de minute, iar la ieşirea din clădire a declarat că se consideră nevinovat.
   
El a spus că este suspect că timp de trei ani nu a fost întrebat nimic pe această temă, dar în acelaşi timp nu crede că acest "episod" are legătură cu apropierea alegerilor parlamentare.
   
"Este vorba despre un telefon pe care l-aş fi dat acum trei ani, în favoarea unui participant la trafic. Nu-mi amintesc să fi dat acel telefon. Şi eu am avut permisul suspendat, am plătit şi amendă, pentru nereguli în trafic. Nu am dat declaraţii în timpul audierilor de la DNA. Mă consider nevinovat şi voi demonstra asta. Este suspect că totul se întâmplă acum, după ce timp de trei ani nu m-a întrebat nimeni nimic", a spus deputatul PDL.
       
În acelaşi dosar vizând fapte de corupţie a fost audiată, vineri, la DNA, şi Luana Maxim, procuror la Parchetul Tribunalului Iaşi.
   
Procurorul ieşean Luana Maxim s-a prezentat în jurul orei 9.30 la DNA - Serviciul teritorial Iaşi, pentru a-i fi prezentate învinuirile, ea fiind cercetată pentru instigare la abuz în serviciu, conform unor surse judiciare.
   
La ieşirea de la audieri, Luana Maxim a refuzat să facă declaraţii.
   
Surse din rândul anchetatorilor susţin că Luana Maxim, procuror la Parchetul Tribunalului Iaşi, ar fi intervenit în anul 2008 pe lângă un poliţist din Iaşi pentru ca o cunoştinţă de-a sa să nu rămână fără permis de conducere. Şoferul pentru care aceasta intervenise ar fi primit în cele din urmă doar un avertisment.
   

×
Subiecte în articol: abuz in serviciu deputat pdl
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close