Antena 3 CNN Politică Deputatul PDL Mircea Marin, reclamat de ANI la Parchet pentru fals în declaraţia de avere

Deputatul PDL Mircea Marin, reclamat de ANI la Parchet pentru fals în declaraţia de avere

Deputatul PDL Mircea Marin, reclamat de ANI la Parchet pentru fals în declaraţia de avere
Sursa foto: Mircea Marin
04 Mar 2010   •   10:36

Deputatul PDL Mircea Marin este acuzat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) pentru fals în declaraţii deoarece a trecut date eronate în declaraţia sa de avere în legătură cu bunurile sale.ANI a sesizat deja Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru a-l cerceta pe parlamentarul democrat-liberal.
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) informează, joi, într-un comunicat, că deputatul Mircea Marin a fost înştiinţat în 2 noiembrie 2009, prin mandat poştal în legătură cu verificările efectuate în cazul lui, confirmarea de primire avand ca data 4 noiembrie.
În urma verificărilor făcute cu privire la datele menţionate în declaraţia de avere nr. 54/211 din 11.06.2009 şi a informaţiilor şi documentelor transmise de instituţiile competente, ANI a stabilit că- deputatul a menţionat eronat în declaraţia de avere o suprafaţă de teren agricol, care, în realitate, era cu 500 metri pătraţi mai mică decât suprafaţa declarată. Totodată, el a declarat o clădire şi un teren, în suprafaţă de 419,50 metri pătraţi, concesionat pe o perioadă de 49 ani de la Primăria Oraşului Pantelimon, potrivit sursei citate.
"Deoarece aspectele prezentate constituie indicii temeinice privind săvârşirea de către Mircea Marin a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de art. 292, Cod Penal, asupra căreia doar organele judiciare au competenţa de a se pronunţa, s-a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", precizează ANI.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: deputat ANI Parchet
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close