Antena 3 CNN Politică Deputatul PNL Horea Uioreanu va cere anchetarea modului de aplicare a Legii Pensiilor

Deputatul PNL Horea Uioreanu va cere anchetarea modului de aplicare a Legii Pensiilor

Deputatul PNL Horea Uioreanu va cere anchetarea modului de aplicare a Legii Pensiilor
Sursa foto: Foto: Mediafax
14 Ian 2011   •   16:46

Deputatul PNL Horea Uioreanu va propune Biroului Politic Central al PNL ca, să adopte o poziţie oficială prin care să se ceară înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă pentru cercetarea modului de aplicare a Legii pensiilor în cazul militarilor, în şedinţa de la începutul săptămânii viitoare, informează Agerpres.

Uioreanu a avut, vineri, o reuniune cu membri ai Sindicatului Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere Cluj, care i-au prezentat cazuri în care pensiile unor militari au fost tăiate deşi pensia nu le fusese recalculată.

„Voi solicita să se aprobe ca PNL să ceară constituirea unei comisii de anchetă faţă de modul de aplicare a Legii pensiilor asupra cadrelor militare pensionate. Comisia va fi alcătuită din membrii Comisiilor de muncă din Camera Deputaţilor şi Senat. De asemenea, vom cere oprirea punerii în aplicare a actului normativ. Aceasta pentru că, în afara elementelor de neconstituţionalitate şi de ilegalitate, legea a creat o harababură şi o debandadă în sistemul pensiilor militare. Sunt oameni care s-au trezit cu pensiile tăiate, deşi nu li s-a recalculat pensia, li s-au luat banii fără o recalculare. A fost un banditism pe faţă”, a declarat Horea Uioreanu, în cadrul întâlnirii cu pensionarii militari din Cluj.

Parlamentarul liberal a mai spus că această lege este „neprofesionist aplicată, ilegală, neconstituţională” şi a reiterat că PNL va face toate demersurile ca prevederile actului normativ să nu fie aplicate.

×
Subiecte în articol: legea pensiilor Horea Uioreanu
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close