Antena 3 CNN Politică Deputatul PSD Andrei Sava propune neimpozitarea salariilor clericilor

Deputatul PSD Andrei Sava propune neimpozitarea salariilor clericilor

Deputatul PSD Andrei Sava propune neimpozitarea salariilor clericilor
Sursa foto: Foto: INTACT Images
24 Sep 2012   •   21:58

Deputatul Andrei Sava a depus un proiect de lege care prevede neimpozitarea salariilor clericilor, indiferent de cult, dacă respectivul cult este recunoscut în România, informează Mediafax. Parlamentarul spune că iniţiativa sa este "o recompensă mică pentru serviciile pe care clericii le asigură în comunitate".
   
Deputatul Andrei Sava, ales într-un colegiu uninominal din Ploieşti, a depus un proiect legislativ care prevede neimpozitarea salariilor clericilor care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României, indiferent de cult, dacă acesta este recunoscut prin lege, se arată într-un comunicat dat publicităţii luni.
   
Propunerea parlamentarului vizează nu doar preoţii, ci întreg personalul clerical, de la toate cultele recunoscute în România.
   
Deputatul social-democrat îşi motivează iniţiativa prin faptul că, în prezent, statul asigură în medie 60-80% din veniturile unui preot, iar clericii din mediul rural sau cei din parohiile foarte sărace, unde oamenii nu îşi permit să plătească bani la biserică, nu beneficiază de venituri suplimentare de la enoriaşi.
   
"Importanţa preoţilor şi a bisericii în viaţa comunităţii, în aceste momente de criză economică mai ales, nu poate fi contestată de nimeni. La momentul de faţă, numai în cadrul Patriarhiei Române funcţionează peste 400 de aşezăminte social-filantropice, care se implică în ameliorarea situaţiei socio-economice a enoriaşilor, prin oferirea de consiliere, tratament şi diagnostic, a copiilor, bătrânilor, familiilor aflate în dificultate, victimelor violenţei familiale şi agresorilor, victimelor traficului de persoane, persoanelor  fără adăpost etc.", declară Andrei Sava.
   
Acesta a ţinut să precizeze că proiectul său nu are un scop electoral şi să explice că acest proiect ar fi trebuit depus în lunile mai-iunie, dar a primit număr de înregistrare şi a fost trimis către comisiile parlamentare acum din cauza alegerilor locale şi a suspendării preşedintelui.
   
"Această propunere legislativă este o recompensă mică pentru serviciile pe care clericii le asigură în comunitate şi o recunoaştere a rolului social al bisericii. De multe ori oamenii săraci primesc mai mult sprijin prin intermediul unor proiecte sociale ale bisericii decât de la serviciile sociale clasice aflate în criză de finanţare", se arată în comunicatul dat publicităţii de Andrei Sava.
   
Deputatul de Prahova Andrei Sava a fost ales în 2008 într-un colegiu uninominal din Ploieşti, el candidând din partea PDL. Anul acesta Andrei Sava a demisionat din PDL şi s-a înscris în PSD.
  

×
Subiecte în articol: deputat PSD
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close