Antena 3 CNN Politică Deputatul PSD Leonardo, validat în funcţia de preşedinte al ASF

Deputatul PSD Leonardo, validat în funcţia de preşedinte al ASF

Deputatul PSD Leonardo, validat în funcţia de preşedinte al ASF
Sursa foto: Foto: Facebook/Leonardo Badea
28 Iun 2017   •   13:26

Deputatul PSD Leonardo Badea a fost votat, miercuri, cu majoritate de voturi, de plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), în aceeaşi şedinţă fiind votat şi Ovidiu Răzvan Wlassopol, fostul soţ al Olguţei Vasilescu, pentru postul de prim-vicepreşedinte al ASF, potrivit news.ro.

Badea a fost numit preşedinte al ASF cu 321 voturi ”pentru” şi 38 voturi ”împotrivă”, în vreme ce Wlassopol a primit 338 voturi ”pentru” şi 21 voturi ”împotrivă”.

Leonardo Badea a declarat, la finalul audierii de luni în comisiile de specialitate ale Parlamentului, că nu vine pentru o funcţie, ci pentru un proiect.

„Este un mandat foarte scurt, de câteva luni, dar este o provocare, este o piaţă foarte importantă, de fapt mai multe pieţe reglementate de către această autoritate, şi am considerat că este bine pentru România, pentru noi, să încercăm să creştem nivelul de încredere în această Autoritate şi să încercăm să creştem gradul de protecţie al consumatorului de produse şi de servicii financiare. V-am şi spus că nu vin pentru o funcţie, vin pentru un proiect, m-am gândit foarte mult la acest proiect şi cred că este posibil să avem un astfel de proiect”, a afirmat social-democratul.

×
Subiecte în articol: deputat parlament presedinte ASF
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close