Antena 3 CNN Politică Deschiderea sesiunii parlamentare la Senat, amânată. Puterea şi opoziţia nu s-au înţeles la repartizare locurilor în BP

Deschiderea sesiunii parlamentare la Senat, amânată. Puterea şi opoziţia nu s-au înţeles la repartizare locurilor în BP

Deschiderea sesiunii parlamentare la Senat, amânată. Puterea şi opoziţia nu s-au înţeles la repartizare locurilor în BP
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    03 Sep 2012   •   17:19

Deschiderea oficială a sesiunii de toamnă a Senatului, care trebuia să înceapă astăzi, a debutat cu o amânare, din cauza eşecului în negocierile dintre putere şi opoziţie pentru repartizarea funcţiilor în Biroul Permanent (BP).

Prima şedinţă din această sesiune a început cu o pauză de consultări şi, apoi, cu o amânare de 24 de ore.

Liderii grupurilor parlamentare nu au reuşit să se înţeleagă cum vor fi distribuite posturile din Biroul Permanent între putere şi opoziţie.

Negocierile între liderii de grupuri se reiau marţi dimineaţă, de la ora 10.00.

PDL susţine ca raportul putere-opoziţie în Biroul Permanent să fie 8 la 5, în timp ce USL susţine să fie 9 la 4.

Potrivit liderului grupului PDL din Senat, Cristian Rădulescu, pentru sesiunea septembrie-decembrie 2012, dintre cele 12 funcţii în Biroul permanent patru ar putea reveni grupului PSD, care este format din 41 de senatori şi are o pondere în structura Camerei superioare a Parlamentului de 33,21%.

Grupurilor parlamentare ale PDL şi PNL din Senat le-ar putea reveni câte trei funcţii în Biroul permanent, democrat-liberalii având 34 de senatori şi o pondere de 27,54%, iar liberalii - 27 de senatori, cu o pondere în structura Senatului de 21,87%.

Grupul progresist, format din 12 senatori, cu o pondere de 9,72%, ar putea avea un reprezentant în conducerea Senatului. Tot un reprezentant în Biroul permanent al Senatului ar putea avea şi grupul parlamentar al UDMR, format din şapte senatori (pondere de 5,67%).

Grupul independenţilor nu va avea niciun reprezentant în Biroul permanent, senator independent, la acest moment, fiind numai Mircea Geoană, fost preşedinte al acestui for.





×
Subiecte în articol: Senat USL pdl
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close