Antena 3 CNN Politică Descoperiți. Oamenii pe care #rezist vrea să îi pună la butoane

Descoperiți. Oamenii pe care #rezist vrea să îi pună la butoane

Descoperiți. Oamenii pe care #rezist vrea să îi pună la butoane
26 Ian 2019   •   23:46

Pentru o grupare al cărui slogan unic este că vechea gardă de politicieni, cu legături cu foștii comuniști, nu trebuie să mai conducă și "jos ciuma roșie" și care se vrea alternativa imaculată la aceștia, politicienii promovați de mișcarea #Rezist au chiar foarte multe legături cu vechiul sistem comunist, arată Andreea Sava la ”Descoperiți”.

Se înmulțesc pe zi ce trece dovezile pentru tot mai mulți dintre ei ca au în familie membri care au fost bine înfipți în aparatul comunist și a căror bunăstare de după Revoluție s-a datorat, în mare măsură, acestor relații construite înainte de 89.

Cel mai recent exemplu: Dacian Cioloș care tocmai a recunoscut mai toate dezvăluirile făcute în presă privind intersecția vieții sale cu oameni din servicii de informații. Și că este rudă pe linie maternă cu celebrul fost șef al Doi ș-un sfert, Virgil Ardelean zis Vulpea iar sora sa lucrează fix la doi ș-un sfert, în versiunea actuală, unde se ocupă de gestiunea documentelor clasificate, și că a avut legături cu Vatra Românească, o organizație înființată imediat după Revoluție de mai mulți grei din fosta Securitate, și că unul dintre fondatorii partidului său, care deținea și funcția de Secretar General este fiul unui fost ofițer de Securitate dar nu unul oarecare, ci și torționar pe deasupra.

Pe modelul deja consacrat "ghinion", a susținut că nu este vorba decât despre o serie nefericită de coincidențe. Lucrurile, însă, nu se opresc aici. Deși pe Adrian Iordache l-a dat afară din partid, fiul fostului ofițer de Scuritate Alexandru Iordache, în partid a mai rămas soția acestuia, Iulia Iordache, care nu este doar noră de torționar, prin mariajul încheiat, ci, la rândul său, ar fi fiica unui fost ofițer de Securitate: Constantin Dogaru.

Iar informațiile lui Marius Oprea, până acum, s-au dovedit a fi foarte exacte.

Într-un destin tras la indigo cu al soțului, și Iulia Iordache, fostă Dogaru, ar fi fost implicată într-un accident de mașină, în 2002, soldat cu mai multe victime, incident care ar fi fost rezolvat în liniște de tatăl său, prin relațiile sale extrem de puternice.

După Revoluție, și Constatin Dogaru s-a metamorfozat în specialist competent, deținând funcțiile de director la Electrica Mehedinți și apoi la Hidroelectrica.

Viața lui Dacian Cioloș pare desprinsă din Casablanca. Pe modelul: "din toate barurile din toate orașele din lume, ea intră tocmai în al meu", așa și Dacian Cioloș: dintre toți oamenii de bine care-l puteau ajuta în viață sau să-i împărtășească idealurile, Cioloș dă numai peste oameni cu legături mai mult sau mai puțin directe cu serviciile. 

”Generația asta de politicieni și de partide sunt după modelul născut ieri. Dacă nu sunt născuți ieri și partidele nu sunt născuți ieri, e o mare dramă. Dânșii nu știu ce s-a întâmplat acum trei ani. Dacă s-au născut ieri, și asta este marea dramă, nu au explicații. Și sunt acuzați de simpatizanții născuți ieri, că au o mare problemă. Cine e bun? Ăia de la toate șezătorile din Piața Victoriei și care au mesaje de acum înainte. Nu contează ce a fost în urmă. E dramatic până la urmă, vedem și la anumite partide și anumiți politiceni că mesajul nu se lipește. Este o dramă, dar până la urmă este un model pe care și l-au asumat. La domnul Cioloș nu înțeleg, a trecut prin mulți ani și multe momente, de ce are spiritul ăsta. Când ai un unchi care e o persoană în regulă, e unchiul tău, nu îl cunoști?” a spus fostul șef al SIE, Cătălin Harnagea.

×
Subiecte în articol: Descoperiți andreea sava
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close