Antena 3 CNN Politică Desfiinţarea Cancelariei premierului ar putea fi dezbătută în şedinţa de miercuri a Guvernului

Desfiinţarea Cancelariei premierului ar putea fi dezbătută în şedinţa de miercuri a Guvernului

Desfiinţarea Cancelariei premierului ar putea fi dezbătută în şedinţa de miercuri a Guvernului
Sursa foto: Guvern
03 Mar 2009   •   23:21

Guvernul va lua în dezbatere, miercuri, în şedinţă, proiectul de act normativ care prevede desfiinţarea Cancelariei Primului Ministru, dar se va discuta şi pe marginea posibilităţii de comasare, desfiinţare sau restructurare a unor agenţii guvernamentale.

Tot în şedinţa de Guvern se vor prezenta strategia şi calendarul de descentralizare.

Premierul Emil Boc le-a cerut membrilor Executivului, pe 25 februarie, să prezinte, până săptămâna aceasta, un calendar privind adoptarea proiectelor de acte normative care vizează procesul de descentralizare şi modernizare a României.

"Am început cu Justiţia (...) şi vom continua cu descentralizarea în Educaţie, descentralizarea în Sănătate, descentralizarea în administraţia publică locală, în special a poliţiei locale, şi Legea salarizării unice a personalului bugetar, o lege extrem de importantă pentru a pune ordine în modul în care este cheltuit banul public sub aspectul salarizării", a precizat Emil Boc.

Premierul a menţionat că în această săptămână Executivul va avea graficul acestor acte normative care urmează să fie aprobate de Guvern şi trimise Parlamentului spre dezbatere.

De asemenea, la întâlnirea membrilor Executivului, va fi prezentat şi calendarul privind legislaţia salarizării unice - temă asupra căreia se intenţionează să se discute cu toţi factorii implicaţi, Ministerul Muncii şi Ministerul Finanţelor - şi se vor stabili standardele de cost.

Pe ordinea de zi a şedinţei s-ar mai putea afla proiectul Codului Civil, aprobarea sa de către Executiv fiind amânată săptămâna trecută, dar şi desemnarea noului prefect al Capitalei. Totodată s-ar putea decide şi data alegerilor europarlamentare.

Biroul de Presă al Guvernului mai anunţă că pe agenda şedinţei se mai află şi proiectul de OUG privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe, dar şi proiectul de ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri în domeniul legislaţiei referitoare la achiziţiile publice.

Agerpres




×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close