Antena 3 CNN Politică Dezastru pentru mediu în trei orașe din România. Gavrilescu: În Iași, situația este cea mai dezastruasă

Dezastru pentru mediu în trei orașe din România. Gavrilescu: În Iași, situația este cea mai dezastruasă

Dezastru pentru mediu în trei orașe din România. Gavrilescu: În Iași, situația este cea mai dezastruasă
19 Oct 2017   •   19:27

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a vorbit în emisiunea „Punctul de Întâlnire”, de la Antena 3, despre cele trei municipalități din România, care sunt vizate de procedura de infringement declanșată de Bruxelles cu privire la calitatea aerului.

„Pentru că am vorbit azi despre calitatea aerului, în cele trei municipii în care avem procedură de infringement, două dintre ele, în schimb, Capitala și municipiul Brașov au reușit în scurt timp să implementeze toate măsurile pentru îmbunătățirea calității aerului. Și acum, Primăria Capitalei este în fază de elaborare a scenariilor, astfel încat scenariile să facă parte din planul de măsuri pentru calitatea aerului”, a spus Grațiela Gavrilescu.

Pe de altă parte, ministrul spune că situația este una critică în municipiul Iași, deoarece planul de măsuri a fost respins.

„Pentru municipiul Iași, situația este cea mai dezastruasă, pentru că la ora actuală au avut trei tentative de a merge cu planul de măsuri la Agenția de Protecție a Mediunlui din Iași, plan de măsiri care de fiecare dată a fost respins, pentru că acele măsuri nu au fost conforme”, a mai precizat ministrul Mediului.

×

Philip Morris susține inovația

Care sunt cele 9 priorități strategice ale României în 2023 | Soluții pentru o economie profitabilă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close