Antena 3 CNN Politică Dezbatere aprinsă pe proiectul depolitizării managementului din spitale, în Camera Deputaților

Dezbatere aprinsă pe proiectul depolitizării managementului din spitale, în Camera Deputaților

Dezbatere aprinsă pe proiectul depolitizării managementului din spitale, în Camera Deputaților
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
02 Mar 2017   •   12:00

Comisia pentru Sănătate din Camera Deputaţilor dezbate, miercuri proiectul de lege privind depolitizarea managementului din spitale. Este vorba despre o ordonanţă emisă de fostul ministru, Vlad Voiculescu.

Proiectul a fost respins de Senat, în 16 ianuarie, iar acum trebuie să se pronunţe şi Camera Deputaţilor, în condiţiile în care majoritatea parlamentară vrea să respingă ordonanţă. 

La Camera Deputaţilor, Guvernul Grindeanu a ataşat un punct de vedere negativ, cerând la rândul său ca Ordonanţa de Urgenţă emisă de Guvernul Cioloş să fie respinsă. 

Prezent la dezbatere, Vlad Voiculescu a declarat că deși depolitizarea managementului din spitale nu rezolvă problemele de fond, el rezolvă lucruri punctuale care sunt „absolut necesare” pentru sistemul sanitar. 

„De aceea această ordonanţă prevede faptul că, atunci când o persoană este cu o funcţie de conducere în partid politic, nu poate fi manager de spital. Această OUG combate nepotismul, nepotismul care este un flagel în sistemul sanitar românesc”, a completat fostul ministru.

Prevederile proiectului emis de fostul ministru Voiculescu

Proiectul prevede deschiderea funcţiilor de manager în spitale pentru toţi cei care au competenţe în acest sens şi interdicţia ca managerii de spitale să deţină funcţii de conducere în partide politice.

De asemenea, au fost extinse şi incompatibilităţile pentru manager şi ceilalţi membri ai comitetului director - director medical, director financiar-contabil şi, în spitalele cu peste 400 de paturi, directorul de îngrijiri.

Astfel, aceste funcţii devin incompatibile cu cele de conducere, administrare şi control în partide politice sau societăţi comerciale.

 

×
Subiecte în articol: Vlad Voiculescu Camera Deputatilor
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close