Antena 3 CNN Politică Dezvăluiri despre noaptea alegerilor prezidenţiale din 2009. Un personaj-cheie explică cum a câștigat Băsescu alegerile

Dezvăluiri despre noaptea alegerilor prezidenţiale din 2009. Un personaj-cheie explică cum a câștigat Băsescu alegerile

Dezvăluiri despre noaptea alegerilor prezidenţiale din 2009. Un personaj-cheie explică cum a câștigat Băsescu alegerile
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    10 Apr 2017   •   12:08

Dan Andronic revine cu dezvăluiri din perioada în care se învârtea în anturajul preşedintelui Traian Băsescu.

De data aceasta, omul sistemului vorbeşte despre „cuplul de forţă Kovesi - Coldea”.

Potrivit lui Dan Andronic, Laura Codruţa Kovesi şi Florian Coldea sunt două dintre personajele care au pus umărul la victoria lui Traian Băsescu în alegerile prezidenţiale din 2009, rolul lor fiind evident în seara turului decisiv.

„Eram euforic, îl sun pe Gabriel Oprea Îi spun care-i rezultatul, îl știa și el. Gabriel Oprea îmi zice: „Vino repede încoace, avem nevoie de tine!”. Întreb unde, îmi spune că la el acasă. Am înțepenit. Acolo era Statul! În acel birou se găseau George Maior, directorul SRI, Florian Coldea, prim-adjunctul SRI, Laura Codruța Kovesi, procurorul general al României, Gabriel Oprea, fost ministru de Interne și încă o persoană înaltă pe care nu o cunoșteam. Voturile din diaspora. Aici, Florian Coldea avea multe date și cifre, dar și George Maior primea informații. Cred că, atât cât am stat eu acolo, Kovesi a primit cel puțin două telefoane la care a răspuns: „Da, domnule Președinte”. După care ieșea din încăpere și continua discuția. În mod evident, Kovesi era o parte importantă a grupului, înțelegeam din modul în care punea întrebările referitoare la acțiunile ce se pot întreprinde. Au rămas în acea încăpere Laura Codruța Kovesi, George Maior, Florian Coldea, Gabriel Oprea…Oamenii care au făcut posibilă victoria lui Traian Băsescu în 2009”.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close