Antena 3 CNN Politică Dezvăluiri bombă din dosarul Liei Olguța Vasilescu: "Se vorbește despre un nou dosar penal pe numele meu"

Dezvăluiri bombă din dosarul Liei Olguța Vasilescu: "Se vorbește despre un nou dosar penal pe numele meu"

Dezvăluiri bombă din dosarul Liei Olguța Vasilescu: "Se vorbește despre un nou dosar penal pe numele meu"
07 Oct 2016   •   16:25

Tribunalul București a decis să trimită la DNA dosarul în care primarul din Craiova, Lia Olguța Vasilescu, este acuzată de corupție, judecătorii constatând neregularitatea actului de sesizare a instanței.

Decizia a fost luată după ce, pe 20 septembrie, tribunalul a declarat ca nule mai multe probe strânse de anchetatori în acest dosar, respectiv declarațiile date de trei martori în fața ofițerilor de poliție judiciară, deoarece aceștia nu aveau delegare din partea procurorului de caz pentru a efectua acte de urmărire penală, precum și o declarație dată de denunțătorul Ionuț Pârvulescu.

Tot atunci, judecătorii au stabilit că Olguței Vasilescu i s-a încălcat dreptul la apărare.

Procurorii au avut la dispoziție cinci zile să comunice instanței dacă retrag dosarul în vederea refacerii urmăririi penale sau aleg să continue judecarea procesului.

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a explicat, într-o intevenție telefonică în emisiuneal 100 de minute, realizată de Alessandra Stoicescu, la Antena 3, că a primit informația că aceiași oameni care au contribuit la crearea primului dosar s-ar putea să lucreze și la un al doilea dosar.

“Unul dintre anchetatorii mei, unul dintre oamenii care a făcut aceste probe false, este verișor primar cu o persoană din mediul politic din Craiova, care, întâmplător, se lăuda că eu voi fi ridicată de procurori. Sper din toată inima ca cineva să răspundă pentru faptul că ți se dă peste viața peste cap în asemenea hal. Ești pus, ca om politic, într-o situație inacceptabilă.  

Și mai mult, același om vorbește despre un nou dosar penal. Păi eu aștept, știu că nu am furat, că nu am pus mâna pe bani, dar mi se pare strigător la cer toată această nedreptate și faptul că instituții ale statului sunt târâte într-o astfel de mizerie.”

Lia Olguța Vasilescu a recunoscut că s-a bucurat când a văzut că există și judecători corecți

„Mă bucur de faptul că sunt judecători corecți. Am avut parte de cinci judecători corecți. Și o spun din toată inima.”

×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close