Antena 3 CNN Politică Dezvăluirile lui Geoană, la un an de la prezidenţiale: Ponta mi-a spus să mint despre vizita la Vîntu

Dezvăluirile lui Geoană, la un an de la prezidenţiale: Ponta mi-a spus să mint despre vizita la Vîntu

Dezvăluirile lui Geoană, la un an de la prezidenţiale: Ponta mi-a spus să mint despre vizita la Vîntu
Sursa foto: Foto: Video News
07 Dec 2010   •   11:20

La un an de la alegerile prezidenţiale, Mircea Geoană face bilanţul şi trece la dezvăluiri din campania electorală din 2009. Într-o înregistrare video postată pe blogul său, fostul candidat PSD spune că a fost sfătuit să mintă cu privire la vizita pe care i-a făcut-o lui Sorin Ovidiu Vîntu în timpul campaniei. În plus, Geoană susţine în continuare varianta fraudei la alegerile din 2009.

Fostul candidat al PSD la alegerile prezidenţiale a explicat motivele pentru care a fost în vizită la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, cu doar câteva ore înainte de marea confruntare electorală televizată.

"Aveam informaţii că echipa lui Traian Băsescu era deja în posesia întrebărilor pe care moderatorul Realitate TV urma să le pună şi am dorit să aflu de la sursă dacă se poate asigura un teren de joc egal între cei doi candidaţi. Nu cunoşteam şi nu cunosc nici astăzi episodul domnului Popa şi arestarea sa în Asia. Traian Băsescu a minţit în campanie că vizita mea a avut de-a face cu acest subiect", explică acesta.

Geoană susţine că a fost sfătuit să mintă despre vizita nocturnă făcută lui Vîntu.

"Am aflat de apariţia fotografiilor a prezenţei mele la Vîntu cu cateva minute înainte de a intra în platou la Parlament. Domnul Ponta, care era purtătorul de cuvânt al campaniei mele, mi-a spus: dacă vă întreabă de vizita la Vîntu minţiţi şi spuneţi că aţi fost acasă la nevastă", susţine Geoană.

Reacţia lui Victor Ponta nu a întârziat să apară. "O să-i propun o înţelegere domnului Geoană: dacă dânsul nu mai minte despre mine, să nu mai spun nici eu adevărul despre el", a spus liderul actual al PSD.

În ce priveşte alegerile, Mircea Geoană îşi menţine acuzaţiile de fraudă. 

"Am asistat la cea mai mare frauda organizată din istoria ultimilor 20 de ani. (...) Am pierdut catastrofal la Cluj, Arad, Alba, Timiş, chiar şi Sibiu.. este o întrebare fără răspuns, cum este posibil să pierzi într-un judeţ în care cel mai popular politician este propus de mine Prim Ministru", mai spune fostul candidat al PSD la prezidenţiale.

Declaraţiile lui Mircea Geoană se regăsesc în întregime pe blogul său personal.

Geoană face dezvăluiri, la un an de la campanie



×
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close