Antena 3 CNN Politică Diaconescu, Geoană sau Ponta? Cine intră în turul doi şi cine câştigă şefia PSD

Diaconescu, Geoană sau Ponta? Cine intră în turul doi şi cine câştigă şefia PSD

Diaconescu, Geoană sau Ponta? Cine intră în turul doi şi cine câştigă şefia PSD
20 Feb 2010   •   13:24

În acest moment lucrurile par să se mai clarificat la vârful PSD, cel puţin în ceea ce priveşte şansele la câştigarea şefiei partidului. Practic, acum doar trei persoane par să mai conteze la câştigarea acestei funcţii: Mircea Geoană, Victor Ponta şi Cristian Diaconescu.

În urma întâlnirilor de dimineaţă, mai multe surse convergente din partid susţin că Mircea Geoană are cele mai mari şanse de a intra în turul doi, dar acolo ar putea fi înfrânt de contracandidatul său. Astfel, e posibil să avem de a face cu un tur doi fie Geoană ? Ponta, fie Geoană ? Diaconescu. În ambele variante, susţin sursele, Geoană va pierde.

Pentru a confirma aceste informaţii, după prânz Victor Ponta, Adrian Năstase, Ion Iliescu şi Cristian Diaconescu s-au retras pentru a discuta strategia clară de susţinere reciprocă în turul doi.

Lupte de culise

Un pion important în aceste schimbări de situaţie a fost Liviu Dragnea, care vineri seara îi dădea speranţe lui Geoană, dar îl asigura şi pe Victor Ponta de susţinerea sa. Ultima variantă pare mult mai plauzibilă sâmbătă.

Mircea Geoană se bazează acum în special pe filialele din Oltenia, pe sprijinul oamenilor lui Nichita din Moldova şi pe Marian Vanghelie şi acoliţii săi. E posibil ca acest lucru să nu fie suficient, mai multe surse din anturajul contracandidaţilor săi susţinând că ar fi posibil să avem parte de o mare surpriză: Diaconescu şi Ponta în finală. În acest caz, câştigător ar fi Cristian Diaconescu.

În toate aceste variante nu mai intră Miron Mitrea, care se pare că nu a reuşit să obţină un sprijin suficient pentru a intra în turul doi. Totuşi, el îl va susţine pe orice contracandidat al lui Geoană şi nu îşi va retrage candidatura, cum se vehicula. În acelaşi context, Radu Mazare a anunţat că îşi retrage candidatura şi îl susţine pe Victor Ponta.

Antena3.ro

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close