Antena 3 CNN Politică Diaconescu, mandatat de coaliţie pentru obţinerea portofoliului comisarului pe Agricultură

Diaconescu, mandatat de coaliţie pentru obţinerea portofoliului comisarului pe Agricultură

Diaconescu, mandatat de coaliţie pentru obţinerea portofoliului comisarului pe Agricultură
Sursa foto: Cristian Diaconescu
31 Aug 2009   •   14:23

Ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu a fost mandatat astăzi de către liderii coaliţiei să găsească modlităţile de accederere unui reprezentant al României la postul de comisar european pe agricultură, ?opţiunea? pe care ţara noastră o are în acest moment.

Vicepremierul Dan Nica a precizat că ministrul de Externe a prezentat la şedinţa Coaliţiei de astăzi care sunt opţiunile şi modalităţile de acţiune astfel încât România să aibă acces la "un portofoliu de comisar european important, care să corespundă intereselor naţionale ale României, să fie un comisar cu un portofoliu important şi mai ales să aibă posibilitate de exprimare a poziţiei unei ţări care este a şaptea în UE".

Membrii coaliţiei l-au însărcinat pe Diaconescu să procedeze în conformitate cu funcţia sa şi să treacă la identificarea modalităţilor de accedere la acest portofoliu ?opţiunea pe care România o are în acest moment".
Decizia coaliţiei vine în întâmpinarea semnalelor transmise de la Cotroceni de către preşedintele Traian Băsescu. Şeful statului a susţinut duminică, în cadrul unei emisiuni la postul naţional de televiziune, că în prezent desfăşoară "un efort diplomatic major" pentru ca România să obţină acest portofoliu şi a susţinut că speră ca acest demers să fie însoţit şi "de efortul MAE în egală măsură".
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Cristian Diaconescu
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close