Antena 3 CNN Politică Diaconescu: Nu mi-a cerut preşedintele Băsescu să renunţ la candidatura la Preşedinţie

Diaconescu: Nu mi-a cerut preşedintele Băsescu să renunţ la candidatura la Preşedinţie

Diaconescu: Nu mi-a cerut preşedintele Băsescu să renunţ la candidatura la Preşedinţie
de M.T.    |    28 Aug 2014   •   18:17

Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Cristian Diaconescu, a declarat, joi, că nu a renunţat la candidatura la alegerile prezidenţiale la cererea lui Traian Băsescu, ci a luat decizia în urma unei evaluări.

„Mi-am făcut o evaluare. Am constatat că este necesar să fim solidari în acest moment”, a explicat Diaconescu, precizând totodată că nu a discutat cu Viorel Cataramă înainte de a face anunţul.

În acelaşi timp, Diaconescu a făcut un apel la solidaritate între candidaţii de dreapta. În acest sens, preşedintele FMP a anunţat spijinul pentru Elena Udrea la prezidenţiale.

„Pentru o atitudine politică consecventă este normal şi natural să ne subordonăm proiectele politice personale. Fundaţia Mişcarea Populară, al cărei preşedinte sunt, va sprijini pe Elena Udrea, candidatul PMP, în demersul său şi în această candidatură. Este un anunţ cât se poate de natural, cât se poate de normal, deoarece, într-un moment politic deosebit de complicat, solidaritatea între candidaţi, între forţele politice trebuie să prevaleze în faţa unei agende personale”, a declarat Diaconescu, în cadrul unei conferinţe de presă la care a participat şi Elena Udrea.

„Având în vedere situaţia internă extrem de complicată, ca de altfel şi situaţia internaţională, consider că în acest moment este mult mai important să avem din punct de vedere politic o atitudine solidară şi consider, totodată, că proiectul preşedintelui Traian Băsescu în legătură cu modul în care statul român, sprijinit pe instituţii puternice, poate deveni un stat modern trebuie încurajat şi sprijinit atât de Fundaţia Mişcarea Populară, cât şi de PMP”, a adăugat Diaconescu.

Elena Udrea l-a felicitat pe Cristian Diaconescu pentru decizia pe care a luat-o, dovedind astfel că „este un adevărat om de stat, un partener”.

Totodată, Udrea a precizat că nu a discutat încă şi cu alţi candidaţi de dreapta, dar a subliniat că „ar fi bine dacă domnul Iohannis ar veni să mă susţină, pentru că evident nu va intra în turul doi. Dacă pornim cu o candidatură puternică de la început, candidatura mea susţinută şi de domnul Iohannis, spre exemplu, atunci domnul Victor Ponta va fi şi mai timorat decât este deja”.

„Dacă mai sunt şi alţi candidaţi care vor dori să vină în acest proiect de susţinere a candidaturii mele, desigur că m-aş bucura foarte mult”, a încheiat Udrea.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close