Antena 3 CNN Politică Diana Şoşoacă riscă sancţiuni dure după incidentul cu jurnaliştii italieni

Diana Şoşoacă riscă sancţiuni dure după incidentul cu jurnaliştii italieni

Diana Şoşoacă riscă sancţiuni dure după scandalul cu jurnaliştii italieni. Senatoarea ar putea fi suspendată şi ar putea rămăne fără salariu. 

Diana Şoşoacă riscă sancţiuni dure după incidentul cu jurnaliştii italieni
Sursa foto: Hepta | Mediafax_Foto-Alexandru_Dobre
de Georgiana Adam    |    16 Dec 2021   •   09:38

Soţul ei, aflat sub control judiciar după ce ar fi lovit un poliţist, va cere magistraţilor să înlăture măsura preventivă. 

Şi poliţiştii care au intervenit în timpul scandalului sunt criticaţi la nivel internaţional pentru modul în care au gestionat situaţia. 

Între timp, de la pupitrul din plenul Senatului, Diana Şoşoacă a lansat noi acuzaţii grave la adresa jurnaliştilor italieni. L-a luat la ţintă inclusiv pe prim-ministrul Nicolae Ciucă, spunând că ar trebui să-şi dea demisia.

După scandalul cu jurnaliştii italieni, Comisia de Regulament a Senatului i-ar putea interzice Dianei Şoşoacă să participe la lucrările Senatului timp de 30 de zile şi i-ar putea fi suspendate toate drepturile băneşti şi materiale în această perioadă.

"Colegii din comisia de regulament vor discuta şi această situaţie. Este un fenomen pe care îl observăm de la începutul legislaturii în Parlament. Cred că atingem recorduri de lipsă de bun simţ în acţiunile unui parlamentar", a spus Radu Mihail, senator USR.

Dosarul deschis în urma plângerii jurnaliştilor italieni a ajuns la Parchetul General. 

Totodată, soţul Dianei Şoşoacă, cercetat pentru ultraj, va da astăzi cu subsemnatul la poliţie, apoi va ajunge la Judecătorie şi va cere magistraţilor să i se ridice controlul judiciar. 
 

×
Subiecte în articol: Diana Şoşoacă
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close