Antena 3 CNN Politică Diana Şoşoacă s-a supărat pe soţ şi l-a suspendat din funcţia de prim-vicepreşedinte. Silvestru Şoşoacă: "Am aflat din presă"

Diana Şoşoacă s-a supărat pe soţ şi l-a suspendat din funcţia de prim-vicepreşedinte. Silvestru Şoşoacă: "Am aflat din presă"

Diana Şoşoacă s-a supărat pe soţ şi l-a suspendat din funcţia de prim-vicepreşedinte pe care Silvestru Şoşoacă o ocupa în partid. Mai mult, preşedinta SOS România nici nu l-a anunţat, iar acesta a aflat din presă.

Diana Şoşoacă s-a supărat pe soţ şi l-a suspendat din funcţia de prim-vicepreşedinte. Silvestru Şoşoacă: "Am aflat din presă"
Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    18 Feb 2024   •   21:25

Diana Şoşoacă i-a arătat soţului cine conduce în partid şi l-a suspendat fără ca măcar să îl anunţe. Silvestru Şoşoacă a anunţat, într-un comunicat de presă, că "a aflat din presă", dar şi că "decizia este ilegală".

"Cu privire la Decizia dnei Diana Iovanovici-Șoșoacă, Președintele S.O.S. România, de suspendarea subsemnatului din calitatea de Prim-vicepreședinte al partidului, aduc la cunoștința opiniei publice următoarele:

1. Am aflat despre această Decizie din presă. Decizia este ilegală, membrii partidelor putând fi sancționați numai în condițiile legii partidelor politice, care garantează dreptul la apărare în fața forurilor statutare și în fața instanțelor de judecată. Potrivit art. 16 (1) din Statutul S.O.S. „Suspendarea ori destituirea din funcția de conducere pe care o îndeplinește (un membru) se face de către organul care l-a ales, cu votul majorității simple a acestuia”. Suspendarea mea din funcția de Prim-vicepreședinte al partidului se poate face numai de Congresul partidului. Decizia nu are consecințe juridice, subsemnatul deținând în continuare funcția de Prim-vicepreședinte al partidului.

2. Este de neînțeles o asemenea Decizie, în condițiile în care proiectul S.O.S. România a fost ideea mea și sunt principalul organizator al partidului, fapt ce nu diminuează meritele dnei Diana Iovanovici-Șoșoacă. Nu se pot accepta totuși acțiunile abuzive ale acesteia împotriva membrilor și liderilor din partid.

3. Motivele invocate de dna Președinte S.O.S., că aș fi victima unor acțiuni de intimidare și șantaj din partea serviciilor secrete, în scopul distrugerii carierie sale politice, nu sunt reale. Nu sunt de acord cu folosirea mea și a familiei pentru ca dna Iovanovici-Șoșoacă să se victimizeze în scop electoral. Nu cauționez sub nicio formă serviciile secrete, a căror implicare în viața politică este cunoscută, dar asta nu înseamnă că putem fi necinstiți în fața electoratului și a membrilor de partid.

4. Îmi voi continua activitatea în cadrul partidului în calitatea de Prim-vicepreședinte, Decizia neavând nicio valoare juridică. Sunt convins că partidul nu poate funcționa și cu atât mai mult nu se poate dezvolta în afara cadrului statutar, prin manifestări abuzive și discreționare.

5. Îmi asum să fiu garantul respectării Statutului pentru toți membrii partidului în fața abuzurilor dnei Președinte S.O.S. Deciziile discreționare, bazate pe reacții nejustificate, vor conduce cu siguranță la distrugerea partidului și compromiterea în fața electoratului. Avem responsabilitate uriașă față de poporul român și nu avem voie să-l dezamăgim. Prim-vicepreședinte S.O.S. România, Dumitru- Silvestru Șoșoacă", a scris Silvestru Şoşoacă în comunicatul de presă.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close