Antena 3 CNN Politică DIICOT: Textul plângerii penale depuse de Orban nu poate fi făcut public

DIICOT: Textul plângerii penale depuse de Orban nu poate fi făcut public

DIICOT: Textul plângerii penale depuse de Orban nu poate fi făcut public
18 Mai 2018   •   16:17

Anunţ bombă făcut de procurorii care se ocupă de plângerea penală împotriva premierului Viorica Dăncilă.

Daniel Horodniceanu, şeful DIICOT, le-a declarat jurnaliştilor Antena 3 că "procedural, textul plângerii nu poate fi făcut public".

Ştim doar că plângerea a fost preluată de secţia 3 de la DIICOT, cea care se ocupă de siguranţă naţională şi terorism. Reacţia vine după ce liderul PSD, Liviu Dragnea, spunea că nu vede de ce această plânegere penală împotriva premierului ar trebui să fie secretă.

Reporterul Antena 3 Roxana Ciucă are mai multe detalii:

Liviu Dragnea a făcut vineri acuzații grave referitoare la plângerea făcută de liderul PNL Ludovic Orban pe numele premierului Dăncilă:

"Mie mi se pare o acuzație dementă, nu o acuzație gravă. Această sesizare e concepută și redactată la Cotroceni și cred că în foarte scurt timp vom avea cu toții acces la textul acestei plângeri.

Vom constata cu toții că a fost concepută la Cotroceni și e ca urmare a amenințărilor pe care președintele le-a îndreptat către doamna Dăncilă. Cu toții vom vedea în curând, sper, această plângere penală. O să ne dăm seama din textul ei de foarte multe lucruri. E vorba de dorința lui Klaus Iohannis de a prelua brutal guvernarea, ocolind alegerile democratice, preluând-o în urma unor amenințări, practicând șantaj prin uneltele sale, punând presiune din ce în ce mai mare pe primul ministru al României, punându-l pe Orban să considere acte de înaltă trădare acțiunile externe ale unui prim-ministru ales democratic, care are întâlniri externe așa cum are orice om din lumea democratică", a spus Dragnea.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close