Antena 3 CNN Politică Dilema lui Silviu Bian: Nu ştia unde să ascundă banii primiţi şpagă, ca să nu facă soţia o criză de nervi

Dilema lui Silviu Bian: Nu ştia unde să ascundă banii primiţi şpagă, ca să nu facă soţia o criză de nervi

Dilema lui Silviu Bian: Nu ştia unde să ascundă banii primiţi şpagă, ca să nu facă soţia o criză de nervi
Sursa foto: Foto: Agerpres
19 Oct 2011   •   07:30

Fostul şef ANOFM, Silviu Bian, ştia că este în vizorul DNA, dar nu ştia unde să ascundă banii primiţi şpagă, de teamă că soţia lui va face o criză de nervi. Totuşi, asta nu l-a oprit  să ia în continuare mită de la angajaţii săi. Acestea sunt concluziile la care au ajuns magistraţii Tribunalului Bucureşti, care au decis arestarea preventivă a lui Bian.

După ce a aflat că există reclamaţii pe numele său la DNA, Silviu Bian nu s-a oprit din activitatea infracţională. Din contră. Îşi sfătuia mituitorii doar să fie mai precauţi atunci când îi înmânează atenţiile. 

"Să nu ai acasă nimic, nici prin calculatoare, sa fii atent la carneţelelul pe care îţi notezi sumele de bani", le spunea Bian subalternilor.

Iar, în cazul în care ar fi fost prins, mituitorul era instruit să nu spună nimic "Nici tăiat în cincizeci de....dacă vine vreo acuzaţie. Acesta-i scorul, astea-s jocurile".

Deşi nu a recunoscut că ar fi ştiut că în plasă sunt 80.000 de lei, din interceptări reiese contrariul.

De altfel tot în motivarea magistraţilor  se reţine faptul că Bian a pus mâna pe banii primiţi. Iar dovada stă în faptul că testat cu spectrul UV pe mâini şi pe haine au fost găsite urme de substanţă folosită pentru a marca banii de mită.

Potrivit DNA, Silviu Bian a primit 22.000 euro şi 19.000 lei de la funcţionarii structurilor judeţene ale ANOFM. Banii primiţi cu titlu de mită printr-un intermediar, reprezintă o parte din salariile funcţionarilor respectivi pe luna august 2011. Bian a fost arestat duminică pentru o perioadă de 29 de zile.

 


×
Subiecte în articol: luare de mita arestare DNA spaga mita
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close