Antena 3 CNN Politică Dincolo de ştiri: Furtună în PSD, ploi în PNL

Dincolo de ştiri: Furtună în PSD, ploi în PNL

Dincolo de ştiri: Furtună în PSD, ploi în PNL
29 Noi 2014   •   19:36
Cand tocmai ce ne pregateam sa rasuflam usurati ca alegerile prezidentiale s-au incheiat si ca odata cu ele, putem pune capat polemicii sau chiar dusmaniei, din pacate, dintre noi, cei care am votat pe unul sau pe celalalt candidat, iata ca norii de furtuna s-au mutat in zona partidelor, mai cu seama, in partidul invinsilor, cum era de asteptat. 
 
S-a lasat cu o furtuna strasnica, una cu fulgere si trasnete, cerul parca s-a rupt in doua in PSD, iar unii dintre membrii sai, foarte notorii toti, au fot chiar trasniti. Trasniti prin excludere. Un congres anuntat in primavara va transa lucrurile in PSD si va re-imparti puterea, premierul Ponta nu stie inca daca va candida din nou pentru sefia partidului, nimeni nu stie inca daca in cazul in care o va face, partidul il va mai vrea pe el sau va prefera pe un altul. 
 
Nici in PNL, nu e chiar vreme frumoasa. E ca o vara placuta acolo, dupa victoria in prezidentiale, dar sunt si ploi de vara din care unii vor iesi improspatati, altii vor trebui poate sa se retraga, "plouati", lasandu-i pe altii sa conduca PNL in furtunile ce vor urma.
 
Robert Negoiţă (PSD) şi Cristian Buşoi (PNL) au vorbit despre problemele clasei politice din România alături de Cristina Ţopescu, în emisiunea "Dincolo de ştiri", de sâmbătă. 
 
Întrebat cât de bogat este dar şi cum răspunde acuzelor aduse de Mircea Geoană unor membri din PSD, Robert Negoiţă a ţinut să puncteze mai degrabă bogăţia spirituală şi să sublinieze importanţa decenţei în noua clasă de politicieni. 


"Şi partidele şi clasa politică sunt o oglindă a societăţii, chiar dacă elitele şi politicienii ar trebui să fie un exemplu de bună purtare. Acum se arată, mai mult decât oricând, faptul că foarte multe lucruri nesănătoase s-au întâmplat în România. O parte din infractorii din ultimii 25 de ani vor face un pas în afara politicii, dar chiar şi cei care nu sunt atât de vizaţi trebuie să înţeleagă semnificaţiile timpurilor în care trăim. Nu încetul cu încetul, ci foarte repede, trebuie ca politicienii să se raporteze altfel la societate şi la cetăţeni. Informaţia merge foarte repede, noile medii de comunicare transmit informaţia către întreaga societate mult mai repede şi avem nevoie de o mai multă implicare şi responsabilitate."
 

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close