Antena 3 CNN Politică Dinescu: Băsescu să se întrebe de ce pleacă oamenii de calitate de lângă el

Dinescu: Băsescu să se întrebe de ce pleacă oamenii de calitate de lângă el

Dinescu: Băsescu să se întrebe de ce pleacă oamenii de calitate de lângă el
Sursa foto: Foto: Intact Images
23 Sep 2010   •   13:16

Jurnalistul Mircea Dinescu răspunde declaraţiilor preşedintelui Traian Băsescu, spunând că şeful statului este "liber să creadă ce vrea", dar că acesta ar trebui să "se întrebe de ce au plecat oamenii de calitate de lângă el".

"Eu nu ştiu ce înţelege el prin vulgaritate. Dacă ne uităm cum arată realitatea românească, ce a ajuns România după 20 de ani... Domnul Băsescu este liber să creadă ce vrea. Eu credeam că regretă că nu mai e prieten cu noi. (...) El ar trebui să se întrebe de ce oamenii de calitate au plecat de lângă el, şi nu mă refer la mine aici. În loc să fie neliniştit că pleacă oamenii de lângă el, vrea să răspundă la limbajul mai colorat al unui scriitor cum e Cristian Tudor Popescu sau cum sunt eu" a declarat jurnalistul pentru Mediafax.

Dinescu a precizat că, atâta timp cât demagogia şi vulgaritatea politică afectează într-o mare măsură poporul, Traian Băsescu nu poate avea pretenţia ca politicienii să nu fie umiliţi şi dispreţuiţi. "Atâta vreme cât se întâmplă astfel de lucruri, cum să vorbeşti de ei, de politicieni? Cu câtă duioşie? Ce vorbe frumoase să foloseşti când se revarsă vulgaritatea politicului asupra poporului", a mai spus scriitorul.

Şeful statului declarat într-un interviu televizat acordat postului B1tv, că nu se mai uită la televizor decât la Discovey şi că îi regretă sincer pe jurnaliştii Mircea Dinescu şi Cristian Tudor Popescu, de "dinainte de a deveni vulgari", spunând că orice om are o limită în ceea ce priveşte respectul, atunci când este umilit în mod succesiv.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mircea Dinescu
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close