Antena 3 CNN Politică Dinescu: Ieşirea doamnei Băsescu, tardivă. Trebuia acum 3-4 ani când soţul a jignit colege şi jurnaliste

Dinescu: Ieşirea doamnei Băsescu, tardivă. Trebuia acum 3-4 ani când soţul a jignit colege şi jurnaliste

Dinescu: Ieşirea doamnei Băsescu, tardivă. Trebuia acum 3-4 ani când soţul a jignit colege şi jurnaliste
Sursa foto: Mircea Dinescu
02 Dec 2009   •   14:10
EXCLUSIV ANTENA3.RO // Poetul Mircea Dinescu susţine că nu are de ce să-şi prezinte scuze lui Traian Băsescu, ci numai soţiei acestuia, Maria Băsescu deşi i se pare cam tardivă intervenţia publică a acesteia în acest moment şi cu iz propagandistic, de partid. Dinescu i-a sugerat primei doamne a României că ar fi trebuit să intervină public încă de acum 3-4 ani atunci când ieşirile ?irevenţioase? ale şefului de stat au afectat o serie de femei, colege de partid şi jurnaliste.

?Mie mi se pare că intervenţia aceasta este mai multă o propagandă de partid adresată mamelor. Eu am toată compasiunea şi toate scuzele pentru doamna Maria Băsescu, pentru situaţia în care a băgat-o soţul ei. Dar poate să explice cum s-au simţit mamele acelor jurnaliste care au văzut în public, la tv, numele fiicelor lor tărâte prin noroi?? a declarat Dinescu, pentru Antena3.ro.

Referindu-se la propriile afirmaţii, conform cărora şeful statului şi-ar fi lovit soţia şi chiar fiicele, Dinescu s-a justificat, arătând că nu a făcut decât să relateze o poveste spusă lui de o scriitoare româncă acum doi ani, pe nume Daniela Crăsnaru.

?Totuşi, ieşirea doamnei Băsescu este cam tardivă. Pentru apărarea demnităţii preşedintelui ar fi trebuit să iasă în public acum 3- 4 ani de zile când domnul Băsescu a avut o serie de ieşiri, ca să folosesc un termen mai uşor, de ieşiri irevenţioase. Să spui despre o colegă de partid, în public, să se ducă pe şoseaua de centură, să spui unei jurnaliste că este o ţigancă împuţită şi să-i smulgi telefonul din mână, să te afişezi public cu Elena Udrea, numai pentru asta şi ar fi trebuit să ia atitudine? a conchis Dinescu

Soţia şefului statului, Maria Băsescu, susţine, într-o scrisoare deschisă, că pentru "afirmaţiile mincinoase" conform cărora soţul său ar fi lovit-o, Mircea Dinescu este dator să-şi ceară scuze în faţa copiilor ei.

Citeşte scrisoarea deschisă semnată de Maria Băsescu (pdf)

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mircea Dinescu Maria Basescu
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close