Antena 3 CNN Politică "Dinozaurii" din Parlament. Cine sunt politicienii care nu au părăsit scaunul de senator sau deputat de la Revoluţie până astăzi

"Dinozaurii" din Parlament. Cine sunt politicienii care nu au părăsit scaunul de senator sau deputat de la Revoluţie până astăzi

"Dinozaurii" din Parlament. Cine sunt politicienii care nu au părăsit scaunul de senator sau deputat de la Revoluţie până astăzi
de O.P.    |    06 Noi 2012   •   05:49

Aţi auzit vreodată de Attila Varga? Dacă nu, ar trebui să  stiţi că este parlamentar din 1990 şi până astăzi. În  situaţia lui se regăsesc alţi ZECE aleşi care nu au părăsit parlamentul niciun moment de la Revoluţie până acum. 86 de parlamentari din actuala legislatură au la activ cel puţin trei mandate. Există însă şi aleşi care nu  au părăsit parlamentul din 1990 până astăzi şi au  reuşit să câştige mandatul de ŞASE ori. 

Conform unei analize efectuate Econtext.ro, printre cei mai  vechi parlamentari se numără PDL-istul Radu Berceanu care a căştigat patru mandate de deputat şi două de senator. Acesta  nu va mai candida pentru un nou mandat în decembrie şi se va  dedica constructiei de ... avioane.  

Alături de el, cu şase mandate de deputat cîştigate sunt şi social democraţii Adrian Năstase şi Bogdan Niculescu Duvăz  şi Şerban Mihailescu de la UNPR, fost coleg cu de partid cu cei doi. Şi UDMR a reuşit o performanţă  deosebită.

Formaţiunea politică are ŞASE  aleşi care au  câştigat fiecare tur de scrutin parlamentar din 1990 şi până  astăzi. Cei mai cunoscuţi sunt Marko Bela, Gyorgy Frunda,  Verestoy Attila şi Arpad Marton.

În actuala legislatură mai sunt 18 parlamentari care au bifat cinci din cele sase  mandate posibile, 16 aleşi cu câte patru mandate şi 42 care  au câştigat cate 3 mandate.    

Vezi lista întreagă a "dinozaurilor" din Parlament pe Econtext.ro.

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close