Antena 3 CNN Politică Discuţii finale pe Legea salarizării: Boc le-a spus parlamentarilor că salariul minim va fi de 670 lei

Discuţii finale pe Legea salarizării: Boc le-a spus parlamentarilor că salariul minim va fi de 670 lei

Discuţii finale pe Legea salarizării: Boc le-a spus parlamentarilor că salariul minim va fi de 670 lei
Sursa foto: Foto: Intact Images
17 Noi 2010   •   09:26

Premierul Emil Boc a convocat, pentru miercuri, la Palatul Parlamentului, o reuniune a grupurilor parlamentare ale partidelor aflate la guvernare, pentru o ultimă discuţie privind legea salarizării unitare înaintea şedinţei de guvern. Discuţiile au început în jurul orei 13:30 şi au durat aproximativ o oră şi jumătate. La final, premierul a anunţat că forma finală va fi decisă la şedinţa de Guvern de miercuri, programată pentru ora 15:00. La şedinţa Executivului va participa şi preşedintele Traian Băsescu.

Potrivit discuţiilor dintre parlamentari din timpul şedinţei, obţinute în exclusivitate de Antena 3, premierul le-a prezentat deputaţilor din coaliţie mai multe variante privind Legea salarizării unitare, arătând că salariul minim pe economie ar urma să fie de 670 de lei.


Boc: Vom face alte disponibilizări pentru a ajunge la 1.290.000 de bugetari


În varianta prezentată de Boc se arată că în 2011 vor fi creşteri salariale de până la 15% la toate salariile, pornind de la nivelul de acum al salariilor. Totodată, premierul a susţinut că pentru persoanele cu venituri mai mici de 1.000 de lei trebuie să se găsească o formă de compensare.

Boc, după consultările de la Parlament


Înainte de şedinţa de la Parlament, se pare că ministrul Muncii, Ioan Botiş, a mers la Palatul Cotroceni, unde a discutat cu preeşdintele Traian Băsescu despre Legea salarizării unice.

Discuţii finale pe Legea salarizării


Reprezentanţii Guvernului şi cei ai sindicatelor şi patronatelor s-au întâlnit marţi pentru consultări, însă acestea s-au încheiat fără un rezultat concret. Sindicatele au cerut ca cel mai mic salariu să fie de 750 de lei. Patronatele s-au arătat ceva mai flexibile, însă nu vor să dea mai mult de 705 lei. Totodată, patronatele cer ca salariul minim să nu mai depindă de grila de salarizare. Astfel, doar salariile cele mai mici să crească. Dacă se majorează toate salariile odată cu majorarea salariului minim atunci masa salarială va fi depăşi posibilităţile patronilor.   




×
Subiecte în articol: Emil Boc reuniune salarii coalitie
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close