Discuţii între liderii PD-L şi UDMR. Uniunea ar dori trei ministere în varianta unui guvern minoritar

13 Dec 2009   •   11:56
Discuţii între liderii PD-L şi UDMR. Uniunea ar dori trei ministere în varianta unui guvern minoritar

Liderii UDMR au discutat, duminică, cu cei ai PD-L pentru formarea unui guvern. PD-L a demarat o consultare preliminară cu principalele forţe poltiice care vor susţine un guvern de drepata în România.

Potrivit preşedintelui partidului, Emil Boc, principala axă de posibili aliaţi politici e formată din PNL, UDMR, grupul minorităţilor naţionale şi grupul independenţilor.

"E vorba de o tatonare de principiu pentru o majoritate care să dea un guvern stabil", a spus, sâmbătă, Emil Boc.

Surse din cadrul Uniunii susţin că formaţiunea vizează trei protofolii în varianta unui guvern minoritar, fără PNL şi minimum două ministere în situaţia în care mâine liberalii se răzgândesc şi decid coabitarea cu PDL la masa puterii.

Conform surselor citate, Ministerul Dezvoltării Regionale constituie ţinta prioritară a UDMR, pentru controlarea fondurilor privind infrastructura. Comunicaţiile şi Ministrul Tineretului constituie alte protofolii care fac cu ochiul udemeriştilor.

Aceştia mai doresc posturi de secretari de stat la nivelul unor ministere cheie precum cel al Justiţiei, Economiei şi chiar al Externelor. De asemenea, liderii Uniunii au de gând să solicite pentru proprii lor oameni conducerile prefecturilor în judeţele cu populaţie predominant maghiară, dar şi şefiile serviciilor deconcentrate din care aceştia au fost scoşi în timpul guvernării PSD-PDL.

Antena3.ro

Parteneri
x close