Antena 3 CNN Politică Discuţii pe tema creşterii pensiilor. Consilierul premierului, Virgil Guran: Majorarea anunţată, de 10%, nu e sigură

Discuţii pe tema creşterii pensiilor. Consilierul premierului, Virgil Guran: Majorarea anunţată, de 10%, nu e sigură

Consilierul premierului Orban, Virgil Guran, pune în altă cheie anunţul făcut de ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, luni seara, privind majorarea pensiilor cu 10%, de la data de 1 septembrie.

Discuţii pe tema creşterii pensiilor. Consilierul premierului, Virgil Guran: Majorarea anunţată, de 10%, nu e sigură
Sursa foto: Hepta
de Denisa Nedelcu    |    30 Iun 2020   •   18:53

Liberalul Virgil Guran, consilier al premierului Ludovic Orban, spune că, de fapt, declaraţia şefului de la Finanţe privind mărirea pensiilor este doar o propunere, nu este una cu caracter de decizie, iar situaţia va fi discutată în partid.

"Este propunerea Ministrului Finanțelor, se discută la partid, vă spun că nu este o decizie finală. A și spus că este propunerea lui, că în felul acesta se pot mări și alocațiile, și vor fi și bani de investiții. În trei ani de zile, PSD a mărit pensiile cu 11%, restul au fost promisiuni", a declarat Virgil Guran.

Cîţu: Propunerea mea este 10%

Replica lui Virgul Guran vine după declaraţia de luni seară a ministrului de Finanțe. Florin Cîțu a spus că a găsit bani pentru majorarea pensiilor de la 1 septembrie, însă numai cu 10%, adăugând că numai așa pot rămâne bani pentru creșterea alocațiilor, dar și pentru investiții.

"La pensii, propunerea mea este de a merge cu 10% ca să avem bani și pentru alocații, să avem bani și pentru investiții. Suma care mergea la Buget era de un miliard de lei. Cheltuielile în plus pentru ultimele patru luni de zile sunt de 10 miliarde de lei. Doar pe patru luni de zile. Gândiți-vă ce înseamnă pe anul viitor. O creștere cu 10% a pensiilor anul acesta înseamnă un punct procentual în plus la cheltuieli anul viitor", a declarat ministrul de Finanțe, Florin Cîțu.

Cât despre alocații, acesta a declarat că și acestea vor crește, însă în niciun caz nu se poate vorbi despre dublare. 

×
Subiecte în articol: pensii crestere pensii Virgil Guran
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close